Pazar Postası Sahilde balık keyfi zamanı
Paylaş
Sahilde balık keyfi zamanı

Sahilde balık keyfi zamanı

Güneş yüzünü gösterdikçe İstanbul’dan uzaklaşmak, şehrin karmaşasından bir günlüğüne de olsa kurtulmak istiyorsanız işte size alternatif kaçamak noktaları ve karnınızı doyurmanız için şahane balıkçılar... Hem yemek yiyin, sahilde uzun yürüyüşler yapın, doğayla kucaklaşın hem de tüm bunları çok yol katetmeden yapın. Çünkü Uzunya, Garipçe, Şile ve Kilyos İstanbul’a hem yakın hem uzak...

Maviyle yeşilin birleştiği yer; Uzunya

Sarıyer yolu üzerinden yeşillikler içinde ilerlediğinizde Demirciköy meydanına varırsınız. Sağa dönün ve yol bitene kadar devam edin. Ve evet siz artık müthiş güzellikte bir sahil kasabasında, maviyle yeşilin buluştuğu Uzunya’dasınız. Hem İstanbul’dasınız hem de bir o kadar uzaktasınız. Burada gürültü yok, kalabalık yok, hava kirliliği yok.
Uzunya misafirlerini önce tertemiz havasıyla karşılıyor. Sonra da mis gibi deniz kokusuyla. Emin olun kuşlar kulağınıza baharın geldiğini müjdeleyecek. Uzunya sadece yaz için değil, bahar için de tercih edilen bir sahil kasabası. Sahilde uzun yürüyüşler yapabilir, tertemiz doğasını içinizde hissedebilirsiniz. Oksijen insanı çabuk acıktırır. Size önerimiz Uzunya’ya kadar gitmişken balık yemeden dönmemeniz. Uzunya Beach güzel bir alternatif olabilir.
Dört mevsim günlük taze balık ve deniz mahsülleri sunan Uzunya Beach’te istediğiniz balığı deniz akvaryumundan seçiyorsunuz, onlar sizin için pişiriyorlar. Menüde yok yok. Uskumrudan hamsiye, kalkan balığından kalamara kadar her türlü deniz mahsulü sizi bekliyor. Dilerseniz birbirinden lezzetli mezelerin de tadına bakabilirsiniz. Yemeğin üstüne güzel bir Türk kahvesi iyi gider. Size önerimiz kahvenizi kıyıda dalga sesleri arasında içmeniz. Tel: (0212) 204 07 33.

Karadeniz havası alın

Sarıyer’den Kilyos yönüne giderken oklar Rumeli Feneri ve Garipçe Köyü’nü gösterir. Ormanlıklar arasında gittiğiniz yolun sonunda Garipçe Köyü’ne varır, manzara karşısında küçük dilinizi yutabilirsiniz. İstanbul’dan biraz uzaklaşmak, küçük bir kaçamak yapmak isterseniz Garipçe tam size göre. Üstelik taze balıklarıyla da tam bir deniz mahsulleri cenneti. Tertemiz havası, Boğaz’ın Karadeniz girişine hakim manzarası, antik kaleleriyle tam bir huzur yuvası.
İstanbul’un içinde Karadeniz havası alıyorsunuz. Köy halkı balıkçılıkla geçiniyor ama köşede üç tane balık lokantası var. Biri Aydın Balık Lokantası. Balıklar ızgarada pişiriliyor. Levrek, lüfer, çipura gibi balıkları çok beğenilse de Aydın Balık Lokantası’nın spesiyali iskorpit şişi. Kılçıksız parçalar önce sosta pişiriliyor, domates, defne yaprağı ve biberle birlikte servis ediliyor. Size de afiyetle yemek kalıyor. Tarator soslu midye tavası ise yiyenlere parmaklarını ısırtıyor.
En güzeli salata malzemelerinin Garipçe’de yetişiyor olması. Hepsi birbirinden taze ve lezzetli bir şekilde masaya geliyor. Ekmekse taş fırından çıkıyor ve çıtır çıtır servis ediliyor. Aydın Balık Lokantası tel: (0212) 228 18 31. Balık lokantalarının bir diğeri Asma Altı Restaurant. Balıklar taze ve lezzetli. Tatlı olarak ev baklavası sunuluyor. Buranın sadece balığı değil, kahvaltısı da çok meşhur. Mısır ekmekli, mıhlamalı kahvaltılarına diyecek yok. Asma Altı Restaurant tel: (0212) 228 10 70. Diğer alternatif ise Garipçe Balık Lokantası. Menüsü çok farklı. Çıtır çıtır patates kızartması üzerine şerit halinde konan levrek balıkları ve üzerine dökülen domatesli tereyağı ile hazırlanan balık iskender, restoranın favorisi. Levrek erişte de spesiyalleri arasında. İsmini levreğin erişte gibi ince ve uzun kesilmesinden almış. Garipçe Balık Lokantası tel: (0212) 228 18 01

Şile’de keyfiniz yerine gelecek!

Şile İstanbullular’ın tatil günlerinde sıkça kaçamak yaptığı yerlerden. Karadeniz kıyısındaki bu küçük beldede balık yemenin keyfi de bir başka. Şile’nin müthiş manzarasını gören Şile Vira Restaurant, yolu Şile’ye düşen balık meraklılarının uğrak yerlerinden...
Şile Vira Restaurant’ın kapısından içeri girdiğinizde huzurlu bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Özellikle leziz mezelerini rakınızı yudumlayarak yediğinizde keyfiniz tam anlamıyla yerine geliyor.
Soğuk mezelerden fasulye pilaki, patlıcan salata, deniz börülcesi, levrek marin, çiroz, midye dolma, közde biberle başlayacağınız lezzet yolculuğu, balık mücver, balık kokoreç, kalamar tava, karides güveç, midye tava gibi birbirinden güzel ara sıcaklarla devam ediyor.
Mevsimine göre her türlü balığın servis edildiği Şile Vira Restaurant’ta lüfer, palamut, torik, kalkan, mezgit, çipura, istavrit, hamsi, çinekop gibi her çeşit balık var. Tatlılardan seçim yapmaksa zor... Parfe, incir tatlısı, fırında helva restoranın en sevilen tatlılarından. Tel: (0216) 711 31 61

Haberin Devamı