Siyaset Sahili görmek istediler
Paylaş
Sahili görmek istediler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, ailesiyle İstanbul'da... Esad çiftinin sahili görmek istemesi nedeniyle güzergah değişikliğine gidildi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak eşi Esma Esad ve çocuklarıyla birlikte özel bir uçakla İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Esad ailesini taşıyan uçak saat 11:00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Konuk lider Beşşar Esad'ı, Devlet Konukevi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'deki Suriyeli Konsolosluk yetkilileri ve diğer ilgililer karşıladı. Esad, karşılamada kendisini bekleyen tören mangasını selamladı.

Kendisi için düzenlenen askeri törenin ardından bir süre Ataturk Havalimanı Devlet Konukevi'nde dinlenen Esad ailesi, Çırağan Sarayı'na gitmek için hareket etmeden önce, Esad çiftinin sahili görmek istemesi nedeniyle güzergah değişikliğine gidildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan çalışma ziyaretinde, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel barışa dair gelişmeler değerlendirileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gül ile Esad'ın 'iki ülke ilişkilerini tüm boyutlarıyla ele alacağı ve bölgesel gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunacağı' kaydedildi.

'FİRST LADY'LERİN İSTANBUL TURU...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti. İki First Lady için denizde ve karada olağanüstü güvenlik önlemi alırken, ikili şıklıklarıyla dikkat çekti.

Hayrünisa Gül ve Esma Esad, Kadıköy Halk Eğtim Merkezi, Üsküdar Halk Eğitim Merkezi ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde Türk El Sanatlarıyla ilgili çalışma yapan öğrencilerin eserlerini inceledi. Ziyaret sırasında içeriye sadece Suriyeli basın mensupları ve Cumhurbaşkanlığı basın görevlileri alındı.

Gül ve Esad, giyimleriyle adeta şıklık yarışında gibiydi. Özellikle Esma Esad, sade kıyafeti ve güneş gözlükleriyle göz kamaştırdı. First Lady'ler buradaki ziyaretin ardından, Keyifstyle isimli tekne ile Boğazın büyüleyici manzarası eşliğinde Çırağan Sarayına doğru hareket etti.