Magazin Şahin: Eurovision'a Tarkan katılsın

Şahin: Eurovision'a Tarkan katılsın

Paylaş
Şahin: Eurovision'a Tarkan katılsın

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Eurovision için web sitelerinde anket düzenlendiğini ancak kendisinin Tarkan'ın katılmasını istediğini söyledi

İSTANBUL - TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Akşam gazetesinde yer alan haberde Eurovision’la ilgili olarak şunları söyledi:

"Eurovision’u çok abartıyor, gereğinden fazla gündemde tutuyoruz. Hiçbir ülkede bu kadar konuşulup tartışılmıyor. Bu sene yeni uygulamaya geçtik ve ilk defa web sayfamızda anket başlattık. Halka seçtireceğiz. Pop-Rock tarzı müzik yapanlar arasından kim daha çok oy alırsa onu göndereceğiz. Cuma gününe kadar oylama yapılacak. Birinci gelenle mutabakata varırsak ilan edeceğiz. Ben Tarkan olsun çok isterim. Çok sevdiğim bir sanatçı. Belki de çıkar bu anketten. Ama geçen sene teklifimizi kabul etmemişti. Halkın seçimi işimizi kolaylaştırır. Akıl akıldan üstündür. Bakarsınız halkımız bizim düşündüğümüzden çok daha başarılı bir isim çıkartır. Hem de bu sistem sayesinde daha az eleştiri alırız."

Şahin, TRT’nin İngiliz devlet kanalı BBC gibi reklam almadan, tamamen devlet yardımıyla yayıncılık modelini hedeflediğini açıkladı. Şahin, “Önümüzdeki süreçte reklam pazarından çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TRT'DE REKLAMSIZ YAYINCILIK BAŞLAYABİLİR

Haberin Devamı

Şahin, "Biz televizyonları biraz yönlendiren, onlara çeki düzen veren bir kurum olmak zorundayız kamu yayıncısı olarak. İngiltere’de BBC, Almanya’da ZDF gibi. Onların mutlak surette gelirleri kamudandır. Örneğin BBC hiç reklam parası almıyor. Fransız kamu kanalında da reklam yasaktır. Önümüzdeki süreçte becerebilirsek biz de reklamdan çıkmayı düşünüyoruz. Benim fikrim de reklamları özel TV’lere bırakmaktan yana. Tabii bu açığın da bir şekilde karşılanması lazım. Bu yönde karar alınırsa şu anda elimizdeki üç yıllık reklam sözleşmelerinin bitiminde reklamsız yayıncılık başlayabilir" dedi.