Siyaset Şahin: İsrail'den özür bekliyoruz
Paylaş
Şahin: İsrail'den özür bekliyoruz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik sergilenen yakışıksız davranış için İsrail'in özür dilemesi gerektiğini söyledi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk İdareciler Derneği heyetini kabulünde gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Çelikkol’a yönelik sergilenen yakışıksız davranışla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili kuruluşların bu son derece ayıp olarak değerlendirilen davranışla ilgili açıklamalar yaptıklarını anımsattı. "Ben de bu açıklamalara tamamen katılıyorum" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Tel Aviv Büyükelçimiz sayın Çelikkol’a İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısının o tavrı, asla kabul edilemez. O tavır, muhatap olanı değil, ancak, yapanı küçültür. İsrail Hükümeti, Dışişleri Bakanlığımızın da beklentisi doğrultusunda mutlaka bu olaydan dolayı özür dilemelidir.

Sadece İsrail Hükümeti değil, aynı zamanda, İsrail Parlamentosundan da bir sağduyulu açıklama beklediğimi TBMM Başkanı olarak ifade etmek istiyorum."

Haberin Devamı