Siyaset Şahin: PKK iddiası çok ciddi
Paylaş
Şahin: PKK iddiası çok ciddi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Ordu içinde PKK'lıların bulunduğu" iddiasını Genelkurmay'ın soruşturması gerektiğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, özel hudut birlikleriyle ilgili açıklamalarına yönelik soru üzerine Şahin, basına yansıdığı kadarıyla henüz netleşmiş, nihai karar aşamasına gelmiş bir proje olmadığını söyledi. Şahin, "Netleşir, karar aşamasına gelir... Sanıyorum bununla ilgili bir yasal düzenleme icap edebilir.

Meclisimize, böyle bir yasal düzenleme ile ilgili tasarı veya teklif geldiğinde sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz. Şu aşamada, henüz netleşmediği için birşey söylemem doğru olmaz" diye konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, "Birkaç gün önce gazetede ordu içinde PKK’lılar olduğuna ilişkin haber vardı. Muhalefet, Genelkurmayın, habere ilişkin açıklama yapmamasını, sessizliğini eleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın sessiz kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, "Bu çok ciddi bir iddiadır. Mutlaka bu iddiayla ilgili Genelkurmay Başkanlığımız, kendi içinde bir inceleme, değerlendirme, soruşturma yapacaktır.

Bu inceleme ve soruşturma sonucu ortaya çıkınca açıklama yapması herhalde daha uygundur diye düşünmüş olacaklar" dedi.

Haberin Devamı