Siyaset Şahin'den arabuluculuk sinyali
Paylaş
Şahin'den arabuluculuk sinyali

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin AKP ve CHP arasında bir uzlaşma sağlamak için görev talep edilirse faydalı olabileceğini söyledi

TBMM’de düzenlenen "Milli Egemenlik Sürecinde Milli Egemenlik ve Demokrasi" sempozyumun açılışına katılan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, salona girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa değişiklik paketi ile ilgili AKP ile CHP arasında bir uzlaşma için yapacağı bir çalışmanın olup olmadığı sorulan Şahin, şöyle konuştu: “Bana ana muhalefet partimizin başkanvekilleri geldiler. Konuyla ilgili düşüncelerini aktardılar.

Ben de, teklif sahibi iktidar partisinin grup başkanvekilleri ile görüştüm. Kendiler tarafından da bilinen, muhalefet partisinin görüşlerini kendilerine aktardım.

"İHTİMAL DAHİLİNDE GÖRMÜYORUM"

Bir değerlendirme yapacaklarını söylediler, Başbakanın dönüşünden sonra gelişmeleri hep beraber sizlerle birlikte izliyoruz. Benim yapabileceğim şeyler sınırlı.

Tabi gruplarımızın bana bir görev yüklemeleri, benden bir görev talep etmeleri halinde faydalı olabilirim. Şu aşama da bunu fazla ihtimal dahilinde görmüyorum.”

Anayasa değişiklik çalışmalarında her iki liderinden aklı selim davranması gerektiğini belirtirten Şahin, “Böylesine ciddi kısmi bir anayasa değişikliği yapılırken, tansiyonun mümkün olduğu kadar düşmesi, aklı selimin egemen olması beklenir. Benim de beklentim budur” diye konuştu.

“SALDIRI SONRASI HALKIN TEPKİSİ, BİRLİK VE BERABERLİĞE KATKI YAPACAK ŞEKİLDEYDİ”

Şahin, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan yumruklu saldırı ile ilgili konuşurken, şunları söyledi: “Türkiye’de bazı marjinal gruplar var ki, bunlar he fırsatı değerlendirerek, maalesef eylemler ortaya koyabiliyorlar.

O nedenle bu eylemlerle tabii ki, yetkili makamlar ilgileneceklerdir ama Sayın Türk’e karşı yapılan saldırı sonrasında kamuoyunda oluşan genel tepkinin, birlik ve beraberliğmize katkı yapacak bir tepki olduğunu görüyorum ve bundan da memnuniyet duyuyorum.”

2

Haberin Devamı