Esra Karayel Sahte hesap açtım hemen yazmaya başladı
HABERİ PAYLAŞ

Sahte hesap açtım hemen yazmaya başladı

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Dertlerinize çare, acılarınıza ortak olacağım. İlişkilerinizde mutluluğa giden yolları göstereceğim. Arkadaşlarınızla, ailenizle sorunlar yaşıyorsanız, berekete giden yolda tıkanıklıklar önünüzü kesiyorsa, ‘Zorluklarla nasıl baş edebilirim?’ ‘Nasıl hayattan daha çok zevk alabilirim?’ ‘Bazı kişileri affedemiyorum, öfkeme hakim olamıyorum’ diyorsanız doğru adrestesiniz. Bana yazın, sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Bir süredir sevgilimden şüpheleniyordum. Takip sayısı takipçi sayısının neredeyse üç katı. Tanımadığı insanları da ‘like’ ediyor. Yok, beğendiği manzaraymış, kadın değilmiş… Paranoya yapıyormuşum gibi her seferinde beni suçladı. Bir süre sessiz kaldım. Sahte hesap açtım. Güzel bir kadın fotosu koydum. Takibe aldım. Fotoğraflarını ‘like’ ettim. Hemen düştü. Bir hafta sonra sohbet başlattım. Bir süre sonra resmen flört etmeye başladık. Şimdi güzel bir son hazırlıyorum. Çok üzgünüm. RUMUZ: YALAN DOLAN

CEVAP: Ne onun ne de senin yaptığın doğru. Sosyal medya takibiyle zaman kaybetme. Zaten içine böyle bir his düşmüşse karşındakinin sözlerine değil, hareketlerine göre davran. Zararın neresinden dönersen kâr.

BABA ÖZLEMİM GEÇMEDİ

SORU: Altı ay önce babamı kaybettim. Annemle kaldık. Perişan oldum. Her şeyimdi sanki. Eskiye göre biraz toparlansam da canım hâlâ yanıyor. Bir aydır hayatımda biri var, aşık oldum diyebilirim. Ama o da acıma çare olamıyor. RUMUZ: ÖZLEM

CEVAP: Hiçbir sevgili babanın yerini tutamaz. İkisi ayrı sevgiler. O kişiye de büyük sorumluluk yüklemiş olursun. Özlemin farklı derecelerde devam edecek. Ama bitmeyecek. Baban için dua edebilirsin, hayır işleri yapabilirsin. Mesela işinde gelirini yükselt ve baban adına bir çocuk okut. Ama en önemlisi hayatı, onun öğrettikleri doğrultusunda mutlu yaşayabilmen.

ESKİ SEVGİLİMİN MESAJI BİZİ SARSTI

SORU: Evliyim. İki yıldır büyük bir sorun yaşamadık. Ta ki eski sevgilimin mesajına kadar… Kötü ayrılsak da eski günler aklıma geldi. Görüşmek istedi, ne yapacağımı bilemiyorum.
RUMUZ: MESAJ

CEVAP: Bir mesajla yoldan çıkmaya ne kadar da hazırsın. Eski işte, adı üstünde. Ayrıldığınız o kötü anı hatırlatan bir cümle yaz. Ne zaman aklına gelirse o cümleyi oku. Karınla güzel üç hatıranı yaz. En beğendiğin fotoğrafını telefonunun ekranına, cüzdanına koy. Görüşürsen kaybedeceklerinin listesini yap. Bu kriz çözümü. Cevaplaman gereken esas soru; eşinle yolunda gitmeyen ne?

İLK ADIM KÖTÜ İZLENİM BIRAKIR MI?

SORU: Uzun zamandır tanıdığım ve beğendiğim biri var. Kız arkadaşından yeni ayrıldı. Sonrasında iş gereği bir iki kere görüştük. Çok iyi, sıcak davranıyor. O da benden hoşlanıyor gibi. İlk adımı ben atsam kötü izlenim bırakır mıyım? Karar veremedim. RUMUZ: KARARSIZ

CEVAP: İlk adımı o atsın. Belki de hislerinde yanılıyorsun. Üstelik daha yeni ayrılmış. Bu acele niye? Kendi muhasebesini yapsın. Ayrılık sonrası hemen başlayan ilişkiler çok sağlıklı olmaz. Ya eskiyi unutmak ya da kızgınlığı dindirmek için başlar. Bu süreçte sen de daha yakından tanımaya çalış. Arkadaşça davran.

BİR HAFTA DÜŞÜN DEDİ, SÜRE DOLUNCA TERK ETTİ

SORU: Erkek arkadaşım beraber yaşamayı teklif etti. Bir hafta süre verdi, “İyice düşün, bakalım bensiz kalabiliyor musun?” dedi. Ben evlenmek istiyorum, o kabul etmiyor. Dün verdiği süre doldu. Ve gerçekten terk etti. Perişanım. RUMUZ: AYAZ

CEVAP: Perişan olmak, kendine saygını kaybetmekten kötü olamaz. Duruşunu bozma. Hayat görüşüne ters gelen bir konuda süre vermek olmaz. Zaten dediğini yaparsan, “her istediğimi yapıyor” der ve bunun sonu gelmez. Sen de sen olmaktan çıkarsın. Bakalım o sensiz kalabiliyor mu? Diyelim, teklifini kabul ettin… İki gün sonra seni bıraktığında nasıl hissedeceksin? Temeli sağlam bir ilişki bu yolla kurulabilir mi?

ESKİ NİŞANLISI BAŞIMIZA BELA OLDU

SORU: Dört ay oldu evleneli. Duyar duymaz eski nişanlısı aramızı bozmak için kolları sıvadı. Mesajlar, telefonlar bitmiyor. Evini bildiği için bazen karşımıza çıkıyor. Kocam sessiz kalıyor, “Geçer, aldırma, hasta o” diyor. Acaba altında başka bir şey mi var? Ne yapmalıyım? RUMUZ: X

CEVAP: Sakin ol. Kocana ve evliliğinize inan. Ancak tedbiri de elden bırakma. Ruh sağlığı zarar verecek ölçüde bozuksa, eşine uzman bir doktordan ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi almayı öner. Herkes hatalı seçim yapabilir. Endişe, çözümden uzaklaştırır. Bunu hissettiğinde üç kere derin nefes al.


13 YAŞ KÜÇÜK AMA DOKTOR

SORU: 45 yaşındayım. Yaşımı pek göstermiyorum. Bakımlıyım ve spor yapıyorum. Tanıştığım bir doktor beni çok beğendiğini söyledi. Sevgili olmak istiyor. Yaş farkımızı söylediğimde, daha önce de dokuz yaş büyük biriyle olduğunu söyledi. Mesleği de çok güzel. Yaş farkı sorun olur mu? RUMUZ: YAŞ

CEVAP: Yaş farkını bir kenara bırak. Asıl, doktor olması seçiminde etkiliyse sorun olur. Tabii ki işi gücü de önemli. Göz ardı et demiyorum. Lakin “üstelik doktor” dersen, yanlış yolda olduğunu bilesin. Yaşantısı, davranışları nasıl? Doktorluğu dışında seni neleri etkiliyor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder