Türkiye (Son Dakika) Sahte içkinin içine çamaşır yumuşatıcısı koymuşlar!

Sahte içkinin içine çamaşır yumuşatıcısı koymuşlar!

Paylaş
Sahte içkinin içine çamaşır yumuşatıcısı koymuşlar!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri düzenledikleri iki ayrı operasyonda, bayramda piyasaya sürülmek üzere hazırlanan binlerce şişe kaçak ve sahte içki ele geçirdi. İçkileri imal eden çetenin alkol kokusunun dikkat çekmemesi için tencereye çamaşır yumuşatıcısı koyarak kaynattığı ortaya çıktı

Jandarma İstihbarat ekipleri aylar süren takibin ardından piyasaya kaçak ve sahte içki süren çetenin izini Başakşehir’de buldu. Çetenin kurban bayramında piyasaya yüklü miktarda içki süreceği tespit edildi. Jandarma ekipleri önceki gün operasyon başlattı. Başakşehir’deki bir şantiyede gizlenmiş konteynerden sahte imalathane basıldı.

Haberin Devamı

YUMUŞATICIYI TENCEREDE KAYNATMIŞLAR

Binlerce satışa hazır halde sahte içki, değişik markalara ait sahte şişe kapakları, kapak ambalajları, içki etiketleri, bandroller, doluma hazır boş içki şişeleri ile dolum tankları ele geçirildi. Jandarma ekipleri, sahtecilerin alkol kokusundan yakalanmamak için çamaşır yumuşatıcısını bir tencerede kaynattıklarını tespit etti. Başakşehir’deki ikinci operasyon ise yurt dışından kaçak yollarla içki getiren bir şebekeye yapıldı. Operasyonda yüzlerce şişe kaçak içki, sigara ve pro ele geçirildi. İki operasyonda gözaltına alınan 9 kişinin sorguları sürüyor.