Gündem Sahte pasaportun profesörü yakalandı

Sahte pasaportun profesörü yakalandı

Paylaş
Sahte pasaportun profesörü yakalandı

İstanbul, Esenyurt’ta lüks bir sitede 2 daireyi sahte pasaport ve belge atölyesine çeviren şebeke çökertildi. Baskında İran vatandaşı 4 kişi gözaltına alındı

Terör örgütlerinin firari üyelerine ve kaçak şahıslara 500 ile 5 bin dolar karşılığında sahte pasaport yaptığı belirlenen şebekenin elebaşının, aynı suçtan 3 ay önce cezaevinden çıkan ve uzman bir sahteci olarak bilinen Afshin Zernekhan isimli İranlı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

SAHTE PASAPORTUN PROFESÖRÜ

Sahte pasaportu gerçeğine en yakın şekilde yapan dünyadaki 3 sahteciden biri olarak anılan “profesör” lakaplı Zernekhan ve 3 adamının bulunduğu adreslerde 16’sı çalıntı, 48 orijinal pasaport bulundu. Aramalarda ayrıca 9 adet pasaport yaprağı, 3 adet farklı ülkelere ait kimlik kartı, 1 adet T.C. ikâmet izin belgesi, 1 adet yabancı bir ülkeye ait sürücü belgesi, sahte pasaport yapımında kullanılan makine, mühür, lehim cihazı ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen Zernekhan ve 3 adamı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ÜLKEYE GÖRE TARİFE

Zernekhan’ın terör örgütleri FETÖ, PKK, DHKP/C ve DAEŞ’in firari üyeleri ve kaçak şahıslar ile düzensiz göçmenlere, gideceği ülkeye göre 500 ile 5 bin dolar arasında değişen ücretle pasaport hazırladığı belirlendi. Zernekhan’ın, sıfırdan yaptığı pasaportların yanı sıra, hırsızlardan temin ettiği çalıntı ve kayıp pasaport yaprak ile fotoğraflarını değiştirerek yenilerini düzenlediği de tespit edildi.

Haberin Devamı

Ferit Zengin - Milliyet