Dünya Sahte pilot çok fena yakalandı

Sahte pilot çok fena yakalandı

Paylaş
Sahte pilot çok fena yakalandı

13 yıldır yolcu taşıyan İsveçli pilotun lisansının sahte olduğu; uçak kullanmayı ise simulatörde öğrendiği ortaya çıktı

İsveç'te 13 yıldır yolcu uçaklarında çalışan bir pilotun, uçuş ehliyetinin sahte olduğu; uçak kullanmayı ise simülatör cihazlarında öğrendiği ortaya çıktı. 41 yaşındaki 'çakma pilot' Thomas Salme'ye mahkeme tarafından 12 ay uçuş yasağı ve bin 700 sterlin (4 bin lira) para cezası verildi.

SCHIPOL'DE YAKALANDI

İskandianav havayolu şirketi Air One'a girdikten 3 yıl sonra kaptan pilotluğa terfi ettirilen Salme, geçen mart ayında, Amsterdam'daki Schipol Havalimanı'nda 101 yolcu taşıyan Corendon Havayolları'na ait bir Boeing 737'nin kokpitinde yakayı ele verdi. Salme, kalkışa hazırlanan o uçakta yakalanmasaydı, Amsterdam-Ankara seferi sahte bir kaptanla gerçekleştirilmiş olacaktı.

Thomas Salme, Alman Focus dergisine yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İskandinav havayolu şirketi SAS'ta çalışan bir arkadaşım, beni 1.5 yıllık süre boyunca gizlice simülatörlü eğitim merkezlerine soktu. Her seferinde 2 ya da 3 saat çalışmak kaydıyla yaklaşık 20 kez geldiğim bu mekanda uçak kullanmayı öğrendim. Sonra da kendime fotokopi makinesiyle, İsveç'e aitmiş gibi görünen bir uçuş izin belgesi çıkardım. Bunu, bildiğiniz beyaz dosya kağıdına bastım. Uçuş lisansı almak bu kadar kolaymış demek ki. Ayrıca, toplam 10 bin saat uçuş gerçekleştirdiğim 13 yıl boyunca tek bir kaza bile yapmadım. Asıl siz ona bakın."

Sahte pilot Salme, Catch Me If You Can (Sıkıysa Yakala) adlı filmde Leonardo DiCapri'nun canlandırdığı Frank Abagnale karakterine benzetildi. Amerikalı Abagnale, kendisinin pilot olduğunu söyleyerek insanları kandırıyordu.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı