Türkiye (Son Dakika) Sahte savcıya 40 bin lira yatıracaktı!

Sahte savcıya 40 bin lira yatıracaktı!

Paylaş
Sahte savcıya 40 bin lira yatıracaktı!

Telefonda kendisini savcı olarak tanıtıp 40 bin lira isteyen kişinin dolandırılıcı olduğu, parayı havale etmeye giden kişinin eşi tarafındanortaya çıkarıldı

Muğla’da telefonda kendisini savcı olarak tanıtıp 40 bin lira isteyen kişinin dolandırıcı olduğu, parayı havale etmeye giden kişinin eşi tarafından ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, emekli Remzi I’yı (56) cep telefonundan arayan kişi kendisini savcı olarak tanıtarak, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını tespit edildiğini, kendisini bu işten kurtarmak için vereceği hesap numarasına 40 bin lira yatırmasını talep etti.

Eşine başından geçenleri anlatan Remzi I, evden ayrılarak bankadan parasını çekip Muğla Adliyesi’ndeki PTT şubesine gitti. Bu sırada Remzi I’nın eşi polisi arayarak durumu anlattı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, kentteki bankalarda ve PTT şubelerinde Remzi I’yı aradı.

Muğla Adliyesi’ndeki PTT şubesine gelen polisler, Remzi I’yı parayı havale edeceği sırada bularak dolandırılacağı konusunda ikna etti parayı söylenen hesaba yatırmasını engelledi.

Haberin Devamı

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini hakim, savcı veya polis olarak tanıtıp para isteyenlerin dolandırıcı olabileceğini, bu nedenle konuyu 155 polis imdat hattına bildirmelerini istedi.