Siyaset Şair Yılmaz Odabaşı'na Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava
Paylaş
Şair Yılmaz Odabaşı'na Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava

Şair-yazar Yılmaz Odabaşı hakkında Meydan Gazetesi'ndeki bir yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı

Odabaşı, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu içeren TCK 299/1 maddesi uyarınca açılan dava Bakırköy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Haberin Devamı

Bir yazısı nedeniyle geçen yıl açılan Cumhurbaşkanına hakaret davası takipsizlikle sonuçlanan şair ve yazar Yılmaz Odabaşı, hakkında 3 Eylül 2015'te Meydan Gazetesi'nde yayınlanan 'Zamanın Vicdanında İki Mahkum' başlıklı yazısı ile ilgili aynı gerekçe ile bir dava daha açıldı.

Büyükçekmece 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın görüldüğü mahkeme gazetenin adresinin değişmesi nedeniyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Bakırköy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Odabaşı, yargılanma nedeni olan yazısında; "Yazdıklarımın bir bedeli olacağını göze alıyorum. Zaten yaşamak gibi yazmak da bir göze alma işidir. İnsanın her eylemi her pratiği bir göze alma işidir. Zalimin refahına yakın olmaktansa, mazlumun yazgısına ortak olmanın bizi insanlaştıran ve bilincimizi özgürleştiren bir yanı vardır" demişti. Odabaşı'nın aynı yazıda Erdoğan için hakaret içeren ifadelere yer verdiği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

MADDE 299. - (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

DHA