Magazin 'Sait Sökmen beni pazarda keşfetti'

'Sait Sökmen beni pazarda keşfetti'

Paylaş
'Sait Sökmen beni pazarda keşfetti'

Kanaltürk'te bu pazar yayınlanacak "Laf Aramızda"ya konuk olan Arzum Onan, nasıl üne kavuştuğunu ilk kez anlattı. Güzel oyuncu, “Sait Hoca beni pazarda keşfetti. Mankenlik aklımdan geçmezdi. Mimar olmak istiyordum” dedi. Ünlü manken ve oyuncu şöhret oluş hikayesini anlattı

BİR KAÇ KEZ SINAVA GİRDİ

Onan 18 yaşında ünlü kareograf Sait Sökmen tarafından semt pazarında keşfedildiğini söyledi. Liseyi bitirdiği zaman mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yapmak gibi bir düşüncenin hiç aklında olmadığını belirten Arzum Onan, o günlerde mimarlık okumak istediğini belirtti.

Güzel oyuncu şöyle konuştu: “Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Üniversitede mimarlık okumak istiyordum. Birkaç kez sınava girmeme rağmen kazanamadım. iki aşamalı sınavın birinci bölümünü veriyordum ama ikincide takılıyordum. Mimarlık, matematik, fen puanı ile alım yapan bir bölümdü ve biz bu dersleri görmüyorduk lisede, dolayısıyla da kazanamadım. iki kere denedim ikisinde de olmadı.”

İLK GÜNDEN İŞ TEKLİFİ

Arzum Onan, aynı günlerde, Türkiye'nin önemli kareograflarından Sait Sökmen'e rastladığını ve kendisini, eşi Gaye Sökmen'in mankenlik ajansına davet ettiğini belirterek şunları söyledi: "Her şey Sait Hoca'nın sayesindedir. Sait Hoca ile babamın ortak arkadaşları varmış. Pazarda dikkatini çekmişim, 'Bu kim' deyince, 'O bizim Haluk'un kızı' demişler. Biz o şekilde tanıştık. Beni Gaye'ye götürdü tanıştırdı ve gerisi çorap söküğü gibi geldi. Ben Gaye ile kontrat imzalamaya gittiğim gün, üç iş görüşmesi yaptım. Yürümeyi bilmememe rağmen defileye çıkmıştım."

BABADAN BÜYÜK DESTEK

Arzum Onan pazarda keşfedilmesinden 5 ay sonra Türkiye güzellik yarışmasına katıldığını belirterek şöyle devam etti: "Aslında babam çok istedi katılmamı. 'Ben kızımı önce Türkiye güzeli, sonra dünya güzeli olarak göreceğim' diyordu. Kanser hastalığı başlamıştı o zamanlar. Zaten benim mankenliğe başlama sebebim paraya ihtiyacımızın olmasıydı. Çok güzel bir zamanlamadır benim mankenliğe başlamam ve bu yarışmalar söz konusu olunca, son bir gün kala formu doldurup verdim. Yoksa benim Türkiye güzeli olmak gibi bir hırsım yoktu. Babam gördü, güzel oldu."

Haberin Devamı