Gündem Şaka gibi!

Şaka gibi!

Paylaş
Şaka gibi!

Tankerden sızan kimyasal madde korku yaratırken, yetkililerin inceleme ve müdahalesi kara mizah sahnelerini aratmadı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da park halindeki tankerden sızan kimyasal madde korku yarattı. Yetkililerin incelemesi ise kara mizah sahnelerini aratmadı.

Görevlilerden sadece biri özel giysilerle inceleme yaparken diğer görevliler ve vatandaşların çok tehlikeli olabilecek kimyasal sızıntı ihtimaline rağmen hiç önlem almadan çevrede bulunması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Özel kıyafetle bir uzman tarafından incelenen kimyasal madde için polis ve itfaiye güvenlik önlemi aldı. Aracın sahibinin olay yerine gelip, içindeki maddenin tehlike içermediğini söylemesi çevrdekilere rahat bir nefes aldırdı.

Karadeniz Mahallesi General Aldoğan Caddesi’nde, park halindeki tankerden sızan sıvı maddeyi fark eden mahalleli durumu polise bildirdi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, itfaiyeye ve uzman ekiplere bilgi verdi. Uzman ekipler sızan sıvıdan çıkan buhardan etkilenmemek için özel kıyafet ve gaz maskesi takarak inceleme yaptı. Sızıntının kaynağını tespit eden uzman, kaçağı önlemek için önlem aldı.

Araç incelenmek üzere götürülecekken, tankerin sahibi Osman Uşman olay yerine geldi. Polisler tarafından ilk ifadesi alınan Uşman, tankerin içinde tehlikeli madde olmadığını, su arıtmada kullanılan ‘hipo klorur’ adı verilen bir madde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine çalışmalar sonlandırıldı, mahalleli de rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Timur TARLIĞ / İSTANBUL, (DHA)