Gündem Şaka gibi soygun girişimi

Şaka gibi soygun girişimi

Paylaş
Şaka gibi soygun girişimi

Dünyanın en ilginç banka soygunu listesine girecek olay İstanbul'dan geldi. 'Bu bir soygundur, eller yukarı' cümlesini kimse ciddiye almayınca soygun komediye döndü

Avcılar Firuzköy İşbankası Şubesine dün saat 14.30 sıralarında yüzleri maskeli biri silahlı iki kişi, “Bu bir soygundur, eller yukarı" diyerek bankadaki kalabalığa seslendi. Ancak bankadaki hiç ki diye bağırıp geldikleri kapıdan kaçtı.

Haberin Devamı

Olayın bildirilmesi üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği Ekipleri, bankanın güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İncelemede, soygun teşebbüsünün saniye saniye kameralara yansıdığı ortaya çıktı.

Görüntülerde, eli silahlı iki kişi hızlı bir şekilde bankaya giriyorlar.İçeriye girer girmez bir şeyler söyleyen soyguncular, kısa bir süre sonra da bankadan çıkarak kaçıyorlar. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda da plakası “Evleniyoruz" yazısıyla kapatılmış soyguncuların kaçtığı otomobil tespit edildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4947","4947","201103","4947-6.jpg");

Olaydan iki saat sonra da kimlik ve adresleri tespit edilen soyguncular için Esenyurt’da, operasyon düzenlendi. Operasyonda, soygun girişiminde bulunan ve onların otomobillerini kullanan Feyzullah S.(19), Ferhat E.(19) ve Ercan Y.(19) yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlıların, soygun girişimini itiraf ettiği öğrenildi. Zanlıların, “Soygun yapmak istedik. Bankaya girince çok kalabalık olduğunu gördük. ‘Bu bir soygundur, eller yukarı’ dememize rağmen kimse bizimle ilgilenmedi. Bu sessizlikten korkup, ‘Şaka yaptık’ diyerek geri kaçtık dedikleri öğrenildi.