Gündem Sakal-ı Şerif kuyruğunda can verdi

Sakal-ı Şerif kuyruğunda can verdi

Paylaş
Sakal-ı Şerif kuyruğunda can verdi

Siverek'te ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen 55 yaşındaki kadın kuyrukta beklerken kalpten öldü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, sabah namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen 55 yaşındaki Ayşe Akgün, kuyrukta beklerken kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle Ulu Cami'de ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek için gelenler uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi'ni ziyaret etmek için gelenlerden bazıları kurban kesip Kuran-ı Kerim okudular. Sabah saat 04.00 civarlarında ziyarete açılan

Sakal-ı Şerif’i öğlen saatlerine kadar erkekler ziyaret ederken öğleden sonra kadın ziyaretçiler camiye akın etti.

Öğleden sonra kadınlara açılan ziyaret için kuyruğa giren 55 yaşındaki Ayşe Akgün, Sakal-ı Şerifi öptükten sonra birden heyecana kapılarak, caminin ortasında yere yığıldı. Fenalaşan Akgün için cami görevlileri hemen 112 Acil Servis ekiplerini çağırldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Akgün'ü, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırılmak istendi. Ancak Ayşe Akgün, yolda yaşamını yitirdi. Akgün'ün kalp krizi sonucu öldüğü bildirildi.

BALIKLIGÖL'E AKIN

Şanlıurfa merkezde de Kadir Gecesi münasebetiyle Sakal-ı Şerif, erkekler için Dergah, Peygamberler ve Hazreti İbrahim Peygamber Camii’nde, kadınlar için ise Çarhoğlu Camii’nde ziyarete açıldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle izdihama karşı çok sayıda polis camilerde görevlendirildi. Sahur yemeklerinin ardından sabah namazını kılıp, ardından camiye gelen binlerce kişi, karanlıkta uzun kuyruklar oluşturdu. Küçük yaştaki bazı çocuklar da babalarıyla birlikte geldikleri camide Sakal-ı Şerif'i görme imkanı buldu. Sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i görüp, öpmeye çalıştı. Uzun kuyruk oluşan cami avlusunda birçok kişi ise cep telefonu ile Sakal-ı Şerif'in fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşların Sakal-ı Şerif'i görünce tekbir ve salavat getirdiği, bazılarının ise gözyaşı döktüğü görüldü.

Bugün gün boyunca kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl'e vatandaşlar akın etti.

Mehmet SEZGİN- Ömer PINAR/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA)