Türkiye (Son Dakika) Sakarya'da Kur'an Kursu'nda terlikle öldüresiye dayak!

Sakarya'da Kur'an Kursu'nda terlikle öldüresiye dayak!

Paylaş
Sakarya'da Kur'an Kursu'nda terlikle öldüresiye dayak!

Sakarya'da Kur'an kursunda imamdan erkek öğrenciye terlikle öldüresiye dayak cep kamerasında!

POSTA.COM.TR

Sakarya'da Erenler ilçesi Çaybaşı Hz. Musab Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda öğrencilere ders veren imamın bir öğrenciyi terlikle dövdüğü anlar kursta bir başka kişi tarafından cep telefonuyla kameraya kaydedildi.

Görüntülerde elinde terlikle ağlayan çocuğun üzerine giden imam önce şiddetli bir şekilde terlikle öğrencinin ellerine vuruyor.

Şoka giren ve hüngür hüngür ağlayan çocuk korkudan duvar kenarına sindiği anda bile imam vurmaktan geri durmuyor.

Önce sadece öğrencinin ellerine vuran Şükrü Yılmaz isimli imam şiddetini arttırarak kafasına ve vücuduna vurmaya devam ediyor.

Öğrenciye atılan dayağın görüntüleri


SORUŞTURMA SÜRÜYOR!


Geçtiğimiz yıl yaz aylarında yaşanan Kur'an kursundaki dayakla ilgili önce Valilik harekete geçerken dayakçı imam Şükrü Yılmaz hakkında başlatılan savcılık soruşturması sürüyor.

AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLMADI


Dayak yiyen çocuğun ailesi görüntüler sonrası şikayetçi olmazken Sakarya İl Müftülüğü'nün de dayakla ilgili soruşturma başlatmış.

İmam Şükrü Yılmaz'ın Adapazarlı olduğu ve uzun süredir kuran kursunda görev yaptığı belirtiliyor.

GÖZALTINA ALINDI


Dayak olayının görüntülerinin yayılması üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yaptığı açıklamada, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine küçük çocuğa terlikle dayak atan söz konusu kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek daha önce yaşanan bir olayı kendilerine bildirmedikleri gerekçesiyle Müftülük yetkilileri hakkında da adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olayla ilgili, Kur'an kursunda görevli Ş.Y. evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA GELDİ


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de olay yaşanan olay hakkında Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Yaşananların din, din eğitimi ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir alakası olmadığını, böyle vahim bir suçu işleyen şahsın görevden el çektirildiğini belirterek, "Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Görmez, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Sakarya'da bir Kur'an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir.

Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli hukuki ve ahlaki adımlar atılmıştır. Bizzat kendim ve bütün personelim, çocuklarımızı inciten, hırpalayan her türlü davranışla mücadelede sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir defa daha dile getirmek istiyoruz. Çocuğunu yaralayan bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz ve bir insan çocuğun üstün menfaatlerini öncelemedikçe, üzerindeki ilahi emaneti hakkıyla koruyor sayılamaz."

Haberin Devamı