Yazgülü Aldoğan Sakarya’nın valileri bir coş oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Sakarya’nın valileri bir coş oluyor

Haberin Devamı

Sakarya’ya, merkeze çekilen Vali Coş’dan sonra yeni atanan Valisi, İrfan Balkanlıoğlu’nun tekbir sesleri arasında makamına geliş videosu heyecan dalgası yaratmıştı. Vali Balkanlıoğlu, o görüntülerin darbe girişimi yıldönümünden dönerken çekildiğini, yanındakilerin de 15 Temmuz gazileri olduğunu açıkladı.

Epeydir ileride yazmak üzere, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığıyla ilgili tanıklık dinliyorum. Sakarya’da ilk dikkatimi çeken, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba’nın yaptığı açıklama olmuştu. O gece darbe girişimi bittikten sonra bir grup “şerefsiz” halkın, askeri lojmanlara gelip “askerlerin karıları savaş ganimetidir, bize helaldir, onları bize verin” diye içeri girmek istediğini anlatıyordu. Kendilerini engellemek isteyen nöbetçileri de jiletle yaralaladıkları ortamda kadınlar, çocuklarını da alıp, korku içinde dama çıkıp bekliyor, bir saldırı anında atlayıp intihar etmek için!

Kayıtlarda var

Zihni Açba, bu iddiasını, “güvenlik kameralarındaki görüntüyle” güçlendiriyor. Peki ya öncesinde ne olmuştu? O gece askerlere 22.30’da “Valiliğe terör saldırısı var, engellemeye gidiyoruz, herkes görev yerine” emri geliyor. Askerler ne olup bittiğini bilmeden korumaya almak için valiliğe gidiyor, emniyet alıyor. Ortada terörist filan yok, bir süre sonra halkın geldiğini görüp iyice şaşırıyorlar. Eşleriyle mesajları var, “hakkını helal et, tuhaf bir şeyler oluyor, askeri yem olarak kullandılar” diye. Acıklı olan şu: bunlar vilayete giderken polis eskort yapıyor. Sonrasında öğrendikleri daha vahim. Vali Hüseyin Coş’un darbe girişiminden haberli olduğu, polislere askeri durdurmamaları talimatı verdiği, hatta tugaydan valiliğe gidecek askerler için “Bırakın gitsinler” dediği. Sonra da halkın tugay komutanlığına ve valiliğe yönlendirilmesini istiyor.

Askerler karakolda

Halkın valiliğe gelmesi ve askerlere tepki göstermesi üzerine eşlerine yolladıkları şöyle mesajlar var: “Kendinize sahip çıkın, halk bize saldırıyor, bir asker linç edildi.” Ve ardından askerler karakola sığınıyor! Karakol polislerine darbeye karışmadıklarını, haberleri olmadığını anlatıyorlar. Polislerin yanında sabaha kadar bekliyorlar. Sabah TEM geliyor. Karakol polislerinin bunlar bütün gece buradaydı demesine rağmen askerleri topluyor. Vali Coş’un tutuklanmış askerlere dayak atan videoları youtube’da! Bunlar avukatların davaya verdikleri dosyalarda mevcut. Davalar sürüyor, kamuoyu, hangi biriyle ilgilensin, çoğu bilinmiyor. Adaletin yerine gelmesini, suçlunun suçsuzdan ayrılmasını herkes bekliyor. Vali Coş, merkeze alındı. Yerine gelen Vali Balkanlıoğlu’nun yanında tekbir getirenler çok iyi niyetli diyelim. Hatta kimse kardeşinden sorumlu değil de diyelim, ama yine de ağabeyi Metin Balkanlıoğlu’nun youtube’da dolaşan videoları dehşete düşürüyor. Hele “Adam gibi örtün, yoksa öper, y... lar” videosundaki konuşması bütün kadınları aşağılayan ve hedef gösteren türden! Sakarya, kimlerin merkezi, o vali oraya özel olarak mı atandı diye düşündürtüyor!

Seviyorsan nikaha da gerek yok diyelim!

Tam da sevdiğimiz arkadaşlarımızın düğününe davetli olduğumuz gün geldi haber: Hükümet imam nikahını resmileştirmeye adım attı. İmamlar artık resmi nikah kıyacak!

Bu niyet yeni değil. Tepki gelince geri basıyor, sonra ısıtıp yeniden getiriyorlar. Milli Eğitimi Diyanet ve Kuran kurslarına devretmişlerdi, medeni hukuku da imamlara bırakacaklar. Düğüne gittik, gelinle damat geldi, nikahı kıyacak olan arkadaşları, avukat cüppesini giydi, yarı ciddi yarı şaka bir metin okudu, herkes gülüyor, yahu bu nikah filan değil! Kızı mı kandırıyorlar, bizi mi derken, meğer nikahı aile arasında kıymışlar, düğüne geleni kandırıyorlar. İsteyen imama, isteyen belediyeye kıydırsın, kendilerini kandırmasınlar yeter! Önemli olan sevgi, bir de mal rejimi!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder