Türkiye (Son Dakika) Sakarya öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğini uğurluyor

Sakarya öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğini uğurluyor

Paylaş
Sakarya öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğini uğurluyor

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeği için cenaze namazı kılındı. Cenaze sırasında yakınları sinir krizi geçirdi

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeği Adapazarı ilçesi Orhan Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Suriye'nin İdlib şehrine gönderildi.


CENAZE NAMAZI KILINDI


Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi'nde 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun, Birol Karacal ve Cemal Bay isimli caniler tarafından kaçırıldıktan sonra tecavüz edilmiş, ardından başına taşla vurularak öldürülmüştü. Hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cansız bedeni, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından dün gece Sakarya'ya getirilmişti. Genç kadın ve 10 aylık bebeği için Adapazarı Orhan Camii'nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı.

İDAM SLOGANLARI ATILDI


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazı öncesi ve sonrası yüzlerce vatandaş idam sloganı attı. Genç kadının eşi Halid Al-Rahmun ve yakınları ayakta durmakta zorluk çekti.

BAKAN VE STK'LAR DA ORADAYDI


Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.



SABİHA GÖKÇEN'DEN İDLİB'E GÖNDERİLDİ


9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun'un cenazeleri, cenaze namazından sonra Suriye'nin İdlib kentine götürülmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına gönderildi.





OLAYIN GEÇMİŞİ


Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi'nde 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun, Birol Karacal ve Cemal Bay tarafından kaçırılmış, kaçırıldıktan sonra tecavüz edilmiş sonrasında ise başına taş ile vurularak öldürülmüştü. Hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Aile yakınları tarafından alınan cenazeler, dün Adapazarı İlçesinde bulunan Yorgalar Mezarlığı'na getirildi. Cenazelerin morga kaldırılması sırasında kadının eşi ve kardeşi sinir krizi geçirdi.


Öldürülen Suriyeli Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun



Sakarya'da Suriyeli hamile kadın ve çocuğunun öldürüldüğü olayda yeni ayrıntılar


Bu acıya yürek dayanmaz


Suriyeli hamile kadına tecavüz edip, çocuğu ile birlikte öldürdüler

Haberin Devamı