Gündem Sakarya'yı da sel vurdu

Sakarya'yı da sel vurdu

Paylaş
Sakarya'yı da sel vurdu

Sakarya'yı da sel vurdu

Sakarya'nın Akyazı İlçesi ve beldelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı. Çok sayıda ev ve tavuk çiftliği sular altında kalırken, binlerce tavukluk civciv de telef oldu.

Haberin Devamı

Akyazı'da akşam saatlerinden itibaren aralıksız yağan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle ilçenin yüksek kesimlerine yağan yağmur, gece saat 22.00 sıralarında sele dönüştü. Yağmur nedeniyle Altındere, Alaağaç ve Kuzuluk dereleri taştı. Derelerin geçtiği Dokurcun, Kuzuluk ve Altındere Beldeleri ile bazı köylerdeki çok sayıda ev 10'un üzerinde tavuk çiftliği sular altında kaldı. Çiftliklerde yetiştirilen binlerce tavukluk civciv telef oldu.

İlçeye bağlı Alaağaç Mahallesi'nde biriken sular, yarım metreyi bulunca, mahalle sakinleri kum torbalarıyla evlerinin önüne setler oluşturdu. Sel suları nedeniyle Akyazı- Kuzuluk Karayolu ulaşıma kapandı.

Bölgeye sevk edilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, derelerdeki akışı hızlandırmak için çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zeki Toçoğlu ve Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti.

Vatandaşlar, her şeyin 5 dakika içerisinde gerçekleştiğini belirterek, bir anda evlerin sular altında kaldığını söyledi.