Gündem Sakat kuzuyu evde büyütüyor

Sakat kuzuyu evde büyütüyor

Paylaş
Sakat kuzuyu evde büyütüyor

Sivas'ın Hafik İlçesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Gülender Akpınar, bir ay önce sakat olarak dünyaya gelen kuzuya evinde bakmaya başladı

İlçeye bağlı Esenli Köyü’nde 200 küçükbaş hayvanı bulunan muhtar Abdul Akpınar’ın baharla birlikte yavrulayan koyunlarından biri ikiz doğurdu.

Muhtarın kızı Gülender Akpınar’ın doğumuna yardım ettiği hayvanın yavrularından dişi olan kuzu 4 ayağı da sakat şekilde dünyaya geldi. 7 çocuklu Abdul- İpek Akpınar çiftinin üçüncü çocukları olan Gülender Akpınar, doğumuna yardım ettiği kuzuyu sahiplendi.

Ailesinin ve köylülerin yaşamayacağı için öldürülmesini istediği kuzuyu vermeyen Gülender Akpınar, sakat yavruyu evlerinin odasına alarak bakmaya başladı. Sobası bulunan ve ailenin oturduğu odadaki kuzuyu biberonla besleyen Gülender Akpınar, daha önce kardeşleri için kullanılan beşiği de onun için düzenledi.

"BENDEN BAŞKA KİMSEDEN SÜT İÇMİYOR"

Sakat doğan kuzunun ölmesine gönlünün razı olmadığını söyleyen genç kız, "Doğumu çok zor oldu. Ben yardım ettim. Sakat bir vaziyette olduğu için öldürelim dediler.

Ama ben istemedim ve kendimin bakacağını söyledim. Şimdi onu kendi ellerimle biberonla besliyorum. Beni tanıyor ve benim dışımda kimseden süt içmiyor. Haftada 3 kez banyo yaptırıyorum. Yeni doğmuş bir bebek gibi bakıyorum" dedi.

Bülent TATLI/DHA