Gündem 'Sakın kontör neyim göndermeyin, hepsi dolandırıcı'

'Sakın kontör neyim göndermeyin, hepsi dolandırıcı'

Paylaş
'Sakın kontör neyim göndermeyin, hepsi dolandırıcı'

Dolandırıcılık çetesinin dinlemeye takılan konuşmaları güldürdü

Antalya'da cep telefonlarına çağrı bıraktıkları kişileri dolandırıp kontörlerini alan çete üyelerinin teknik takibe takılan bazı konuşmaları hem şaşırttı, hem de güldürdü. Bir çete üyesinin, sinirlendiği çete lideri İsmail Y.'nin irtibat telefonunu dolandırdıkları kişilere verdiği, İsmail Y.'nin de arayan kişilere “Yav kardeşim bunlara inanmayın, hepsi dolandırıcı. Sakın kontör neyim göndermeyin” dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Telefonla gelişigüzel aradıkları kişilere kendilerini savcı, polis, asker olarak tanıtıp “Telefonunuz kopyalanmış ve terör örgütü üyeleri tarafından kullanılıyor. Onları şu an takip ediyoruz. Bu yüzden telefonunu sakın kapatma ve onları izleyebilmemiz için bize kontör gönder”, bazen de “Sen hakim beyin, savcı beyin eşini telefonla rahatsız etmişsin” diyerek kontör talebinde bulunan çeteye yönelik, geçen çarşamba günü operasyon düzenlenmişti. 3 il ve ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen ‘Kontör Vadisi’ adlı operasyonda, aralarında ‘Başkan’ lakaplı çete lideri İsmail Y.'nin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar, özel bir firmaya ait otobüsle Antalya'ya getirildi.

İLGİNÇ KONUŞMALAR POLİSİ GÜLDÜRDÜ

Haberin Devamı

Antalya polisi, 6 ay boyunca konuşmalarını dinlediği çete üyelerinin görüşmelerini delil olarak kayıt etti. Çete üyelerinin yaptığı bazı konuşmalar ise kendilerini dinleyen polisleri de güldürdü. Çete üyelerinden Hadi Y., ‘Başkan’ lakaplı İsmail Y.'nin sadece işleri çözmesi ve mesai harcamayarak sadece para ve kontör transferini yapmasına sinirlenince bir kola firmasından para kazandığı yönünde insanlara gönderdiği mesaja, irtibat numarası olarak İsmail Y.'nin numarasını verdi. Kendisini telefonla arayan kişilerden rahatsız olan İsmail Y., arayan kişilere, “Yav kardeşim bunlara inanmayın. Bunların hepsi dolandırıcı, inanmayın. Böyle bir şey olabilir mi? Sakın kontör neyim göndermeyin” dediği ortaya çıktı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Antalya'da yaşayan amcası Ömer Gül'ü arayarak 750 kontör dolandıran kişilerin yakalandığını duyan çete üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmasında, “Kazandıkları helal değil ki, oh olsun. Haram para olunca böyle çıkıyor işte” dedikleri belirlendi.
3 gün boyunca Antalya Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan İsmail Y., Halil İbrahim Y., Mustafa B., Hadi Y., İsmail T., Mehmet Ş., Ahmet Ş., Ali T., Mehmet T., Mustafa T., Halil Y., İsa Ş., Ahmet B., Halit Y., Hüseyin A., Mehmet M., Abdullah Y., Yusuf B., Hasan D., Ramazan U., Abdullah U., Yusuf U. ve Nevzat Ş., ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt faliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık yapmak’ suçlamalarıyla bugün saat 06.00 sıralarında Elmalı İlçe Adliyesi'ne sevk edildi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı