Gündem Sakka mahkeme çıkışı çıldırdı

Sakka mahkeme çıkışı çıldırdı

Paylaş
Sakka mahkeme çıkışı çıldırdı

Yargıtay'ın bozma kararı sonrası ilk kez hakim karşısına geçen Louai Sakka, duruşmadan çıkartılınken, İsrail bayrağı çizdiği kağıdı çiğnedi

Terör örgütü El Kaide'nin "Türkiye yapılanması içerisinde yer alarak, 15 ve 20 Kasım 2003'de İstanbul'daki bombalı saldırıları yaptıkları" öne sürülen Louai Sakka, Yargıtay'ın bozma kararından sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

Zayıfladığı dikkat çeken Sakka, duruşma salonunda savunmasını yaptığı sırada İsrail bayrağını çizdiği kağıdı yere atarak ayaklarının altına aldı. Salondan çıkarılan Sakka, cezaevi aracına bindirilirken yine aynı şekilde İsrail Bayrağı çizili bir kağıdı önce yere attı sonra çiğnedi. Sakka araca bindirilirken, “Kahrolsun İsrail" sloganını attı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer257","257","201002","257-1.jpg");



İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Louai Sakka, Hamed Obysi ve Baki Yiğit ile 4 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada ayrıca HSBC Bankası ve İngiltere Başkonsolosluğu avukatları da müdahil olarak hazır bulundu.

"7 CIA AJANININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRI KAHRAMANLIK"


Yargıtay’ın hangi nedenle kararı bozduğunu anladığını söyleyen Sakka ise, 10 sayfalık bir savunma dilekçesi okudu.

Savunmasına besmele ile başlayan ve Azap suresinden bir bölüm okuyan Sakka, Afganistan'da Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) üssüne saldırı düzenleyen Humam Halil Ebu Mulal El Belevi'nin eyleminin bir kahramanlık olduğunu söyledi.

El Belevi’den “kardeşim" diye bahseden Sakka, Afganistan’da bulunan Türk birliklerine tehditler yağdırdı.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı