Yaşam 'Saklı Hayatlar' Paris'te

'Saklı Hayatlar' Paris'te

Paylaş
'Saklı Hayatlar' Paris'te

'Saklı Hayatlar' filminin galası, Paris'te Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (FUAF) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Yönetmen Haluk Ünal, yapımcı Serpil Güler, oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan ve Zerrin Sümer seyirci ile buluştu. FUAF başkanı Duran Aslan tarafından barış ve dostluk plaketi verildi. Haluk Ünal şunları söyledi: "Anadolu çocukları yurt dışında ancak topraklarından çok uzaktalar bu da onlarda bir tür diyaspora duygusu ve kültürü yaratmış. Kendi kültürü, meselesine daha aç olduklarını görüyorum. Azınlıkların ötekileştirilenlerin Türkiye ile gelişimleri farklı ama herkesin kendisini tanıtması,kimliğini diğer kimlikler gibi devletin tanıması sorunu var.

Haberin Devamı

Bu film Alevi, Sünni ya da diğer kimliklerinin mücadelesine katkı yapabilse onların daha diri daha dirençli olmasına katkı yapabilirse bu konuda bir cümle duyabilsem mutlu olacağım. Avrupa ülkelerinde eylülde vizyona girmeyi düşünüyoruz. Avrupa organizasyonunda biraz geciktik. Bu bizim koşullarımız ve bilgisizliğimizle de ilgili. Film çıkar çıkmaz burada da vizyona çıkmanın yolunu yordamını bulurmuşuz. Maalesef Türkiye’de bizi doğru dürüst uyarlamadılar. Bilen bilgilerini esirger; ben onu görüyorum çok esirgemişler bilgilerini. Son 10 yılda genel bir serbestleşme yaşanıyor. Bütün ülkelerin reforma zorlanması tesadüf değil. Anahtar rolü sorunun sahipleri olarak düşünüyorum. Milyonlarca Alevi, kadınlar,eşcinseller sorununa sahip çıkar mücadele ederlerse bence mücadelelerine bağlı olarak Türkiye’deki resmi ideolojideki devletin ezdiği bütün kesimler haklarını kazanabilecekler."

Oyuncu Mümtaz Taylan da, ’Saklı Hayatlar’da severek rol aldığını, görevi ve içeriği, hem de senaryonun doygunluğu açısından çok keyif alarak çalıştığı bir proje olduğunu anlatırken, "Yavaş yavaş Türk sineması Avrupa’da kabul görüyor,seyirci topluyor her bakımdan mutlu ediyor. Fransa ’Sinemanın beşiği’ diyebileceğimiz, Cannes; ’Sinemanın şampiyonlar ligi’ diyebileceğimiz bir alan. Sinema ile Fransa’da olmak çok keyifli" diye konuştu.

Gülten ÖZBEY/PARİS, (DHA)

Haberin Devamı