Sağlık Salça yaparken elinizden olmayın!

Salça yaparken elinizden olmayın!

Paylaş
Salça yaparken elinizden olmayın!

Ülkemizin birçok bölgesinde, özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da popüler hale gelen evde biber ve domates salçası yapımı tehlikeli kazalara da davetiye çıkarıyor

Özellikle son zamanlarda ev tipi kıyma makinelerinin artması ve insanların bu makinelere kolay ulaşımı sebebiyle ehil olmayan kişiler tarafından kullanımının arttığını belirten Özel Ortadoğu Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Muhsin Dursun, "Bu makinelerin kullanımı esnasında en ufak bir dikkatsizlik bile ciddi hasar bırakacak yaralanmalara sebep olmaktadır. Kıyma makinesine kaptırılan bir elde derin kesiler oluşabileceği gibi uzuv kopmaları ve kayıpları görülebilmektedir" dedi.

Haberin Devamı

2 AYDA 63 KİŞİ KOLUNU MAKİNEYE KAPTIRDI

Kliniklerine 2013 Ağustos ve Eylül aylarında toplam 63 kişinin kıyma makinesi yaralanması nedeniyle başvurduğunu ve hemen hemen hepsinde ciddi sakatlık bırakacak el hasarı oluştuğunu kaydeden Op. Dr. Dursun, "Bu yaralanmalara maruz kalanlar sıklıkla amatör olarak çalışan emekçiler, ev tipi makineleri kullanan acemi ev halkı ve makineyi merak eden çocuklardır" diye konuştu.

'ÖNLEM ALINMALI'

Op. Dr. Muhsin Dursun, bu konuda alınabilecek önlemleri de şöyle sıraladı: "Bu makinelerin ehil kişiler tarafından kullanılması, ev tipi makinelerin satışının sınırlandırılması ve çocukların bu makinelerden uzak tutulması."