Spor Saldıran Türkiye

Saldıran Türkiye

Paylaş
Saldıran Türkiye

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, daima atak oynayan bir stil tercih edeceklerini vurgulayıp “Risk alıp, rakibimizi hata yapmaya zorlayacağız” dedi

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Swissotel’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’ye oynatacağı futbol konusunda bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Oyun taktiği olarak başta risk alacaklarını, ancak sonuçların daha sonra geleceğini dile getiren Hollandalı hoca, “Oyun planı dediğinizde 4-4-2 ve 4-3-3 gibi sayılarla konuşmalar yapmayı sevmem. Modern futbolda olduğu gibi esnek oyuna dayalı bir tarz belirleyeceğiz. Atak oynamayı seven bir takımız. Modern futbolda atak oynarken iyi defans da yapmalısınız. Disiplin yönü ağır basan, oyuncularımızın yaratıcı yanını kullanabileceğimiz bir tarz geliştireceğiz. Rakibin hata yapmasını beklemeyeceğiz, hata yapmaya zorlayacağız. 2-3 forvetle oynayacağız da diyemem. Daima atak oynayan tarzda bir stil belirleyeceğiz. Top bizde değilken oyunculardan da iyi bir şekilde oynamasını bekleyeceğiz. Bu şekilde fark yaratmaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hem Türkiye içinde, hem dışında oyuncuları izlediğini kaydeden Hiddink, “Statik kadromuz yok, yeni sürprizlere açığız, formda ve A Milli Takım’da forma giyecek düzeyde olmalarına dikkat ediyoruz” ifadesini kullandı.

Hiddink ayrıca “Kulüplerin hedefi yeni Ardalar, Emreler yetiştirmek olmalı. Yabancı sayısı fazla olduğunda olumsuz etkilerin olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. Bu arada sağ kalça dış bölgesinde ağrı ve gerilme şikayeti olan Sabri Sarıoğlu aday kadrodan çıkarıldı.