Gündem Saldırgan hayati tehlikeyi atlattı

Saldırgan hayati tehlikeyi atlattı

Paylaş
Saldırgan hayati tehlikeyi atlattı

Bursa'da BDP mitinginde Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a kürsüde konuşurken kafa atan saldırgan Bilgehan Şimşek hayati tehlikeyi atlattı

BDP tarafından dün Bursa'da referandumun boykot edilmesi için düzenlenen mitingde konuşan Akın Birdal'a saldıran Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Bilgehan Şimşek, öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi.

Polisin biber gazı kullanarak öfkeli kalabalığın elinden aldığı Bilgehan Şimşek kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde dün gece, geçirdiği iç kanaması nedeniyle ameliyat edildi.

Hayati tehlikeyi atlatan Şimşek yoğun bakımdan bu sabah çıkartıldı.

SABIKALI ÇIKTI

Ordu Gölköy nüfusuna kayıtlı olan Bilgehan Şimşek'in 'Kasten adam yaralamak' suçundan sabıka kaydı bulunduğu Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından açıkladı.

BDP'Lİ AKIN BİRDAL'A SALDIRI

Harput, Akın Birdal'a konuşmasının 27'nci dakikasında saldıran Şimşek'in, BDP milletvekili gelmeden önce miting görevlisi gibi çıktığı kürsüde tam 1.5 saat beklediğini söyledi.

Miting öncesi Birdal'ın yakın koruma için polis istemediğini ifade eden Harput, 600 kişinin katıldığı mitingde 660 polisin görev yaptığını belirtti.

SALDIRGAN'IN BATMAN'DA OTEL KAYDI ÇIKTI

Bu arada polis Bilgehan Şimşek'in son günlerde yaptığı görüşmeleri ve gittiği yerleri mercek altına aldı. Telefon konuşmaları incelenen Şimşek'in yapılan araştırma sonucu 2 Eylül günü Batman'da bir otelde kaldığı kayıtlardan tespit edildi.

Polis Batman'da düzenlenen BDP mitinglerine katılma ihtimali üzerine çekilen görüntüleri inceliyor. BDP'nin Batman'da 1 Eylül gecesi düzenlediği mitinge Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Osman Baydemir katılmıştı.

Şimşek'in Batman'dan sonra Diyarbakır'a da gittiği ve daha sonra İstanbul'a döndüğü öğrenildi. Ayrıca Şimşek'in cebinde yaklaşık 8 bin TL'lik borç listesi bulunduğu bildirildi.

İFADESİ ALINACAK

Bu arada sağlık durumu iyiye giden Bilgehan Şimşek'in ifadesinin bugün alınması bekleniyor. Polis doktorların izin vermesi halinde Şimşek'in ifadesini tedavi gördüğü hastanede alacak.

Şimşek'in vereceği ifadeye göre soruşturma yürütülecek. Şimşek'in arkasında herhangi bir organize örgütün olup olmadığı yönlü olarak araştırılıyor.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİ'NDE SANAL SAVAŞ

Bu arada, BDP mitinginde Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a saldıran Bilgehan Şimşek için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 16 destek sayfası, 2 karşı sayfa ve adına da 10 profil açıldı.

Saldırı sonrası Bilgehan Şimşek'in kişisel sayfası ise destek sayfasına dönüştürüldü. Sayfalarında Şimşek'in yaptığı saldırı desteklenirken, 'Akın Birdal'a kafa atan büyük Türk', 'Bilgehan Şimşek seni seviyoruz destekliyoruz', 'Gururumuz Bilgehan Şimşek' başlıkları kullanıldı.

Açılan 2 karşı sitede ise Şimşek'e yönelik hakaret ve küfürler yer alıyor. Destek ve karşı sayfalara yorum yazanlar arasındaki söz düellosu sabahın erken saatlerinden itibaren sanal savaşa dönüştü.

Destek sayfası oluşturanların yarın saat 10.00'da Bilgehan Şimşek'i kalabalık bir grupla hastanede ziyarete gidecekleri bildirildi.

BURSA/DHA

2