Gündem Saldırganın çantasından 'hamur çıktı'

Saldırganın çantasından 'hamur çıktı'

Paylaş
Saldırganın çantasından 'hamur çıktı'

Saldırganın çantasından 'hamur çıktı'

İstanbul Bakırköy'de bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu,Ukrayna'da bir iftira nedeniyle cezaevine girdiği ve burada işkence gördüğünü iddia eden bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan Volkan Özbulak, vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırganın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öne sürüldüyse de, daha sonradan hastane kaynaklarının bunu doğrulamadığı açıklandı. Zanlının 'bomba dolu' dediği çantadan da hamur çıktı.

Haberin Devamı

Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Bakırköy'ün Florya semtinde bulunan Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na elinde kenarından kablo sarkan bir çanta bulunan Volkan Özbudak, kendisinden şüphelenen kapıda görevli polise silah çekti. Polis, Özbudak'ı vurarak etkisiz hale getirildi. Özbudak, ambulansla hastaneye kaldırılırken konsoloslukta kalan çantayı incelemek üzere olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı.

Volkan Özbudak'ın çantası bomba imha robotu ile incelendi. Çantadan içinden ceplerinde hamur topları bulunan yelek çıktı. Volkan Özbudak'ın hamur topları arasına kablo gererek bomba süsü verdiği anlaşıldı.

UKRAYNA'DA İŞKENCE GÖRMÜŞ

Volkan Özbudak'ın, polise verdiği ifadede, Ukrayna'da bir iftira nedeniyle cezaevine girdiği ve burada işkence gördüğünü söylediği öğrenildi. Volkan Özbudak'ın ifadesinde ayrıca, bu ülkeye girmesine izin verilmeyince böyle bir eylem planladığını ve bomba süsü verdiği bir çanta ile başkonsolosluğa gittiğini söyledi belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI:

Ukrayna Başkonsolosluğu'na gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Şahıs Ukrayna'da yaşıyormuş, kendisi evli. Ukrayna'da yaşadığı sorunları bu şekilde çözmek istemiş. Sabah saatlerinde üzerini aramak isteyen polise direniyor. Polis aramaya çalışınca üzerindeki silahı çıkartıp ateş ediyor. Polis de karşılık vererek şahsı etkisiz hale getiriyor. Şahsın bu sırada yanında bir de paket getirmiş. Pakette kablolar görünüyor. Kendisini pakette bomba olduğunu söylemiş" diye açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

VALİ GÜLER 'HAYATİ TEHLİKESİ YOK' DEDİ

İstanbul Valisi Muammer Güler de, olaya ilişkin olarak şunları söyledi: "Şahıs Türk uyruklu eşi Ukraynalı bir vatandaş. Ukrayna Konsolosluğu'na girmek istemiş. Yanında bir paket varmış. Polis paketin ne olduğunu sorunca bomba olduğunu ifade etmiş. Kırıkkale silahıyla rastgele ateş ederek, Konsolosluğa girmek istemiş. Polis de silah kullanma yetkisi olduğu için ateş etmiş. Şahıs şu an yaralı ama hayati tehlikesi yok. Yanındaki pakette kablolar olduğu görülmüş olayla ilgili soruştuma başlatıldı. Pakette ne olduğu araştırılıyor. Şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayın siyasi veya başka bir yönü yok. Kişisel bir durumdan kaynaklandığı sanılıyor. Ukraynalı eşinden dolayı bir takım sıkıntılar yaşadığı anlaşılıyor. Eşinin evinin soyulduğu, oradaki görevlilerin farklı muamele yaptığını söylediği belirtiliyor."

DHA

Haberin Devamı