Magazin Saldırganlara telefonla haber verildi!

Saldırganlara telefonla haber verildi!

Paylaş
Saldırganlara telefonla haber verildi!

İşte arabanın içinden şok detaylar...

İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili soruşturmayı geniş bir ekiple sürdüren polis, kamera görüntülerinden, Tatlıses’in programını izleyen bir kişinin cep telefonuyla saldırganlara haber verdiği sonucuna vardı. İlk kurşun asistanına geldi. Sonra otomobil yola devam ederken tüfekli saldırgan Tatlıses ile göz göze geldi, kafasını eğdi ama kurşundan kurtulamadı.

İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı büyük bir ekip kurarak soruşturan İstanbul polisi, önemli delillere ulaştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde 8, MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemek için de 2 ekip olmak üzere 30 polisin görev aldığı 10 ekip kuruldu.

Milliyet'ten Erdal Kılıç'ın haberine göre, kamera görüntelerini detaylı şekilde izleyen polis, saldırganlara, Tatlıses'in programını izleyen bir kişinin yardımcı olduğu kanaatine vardı.

Polisin tespitine göre, Nurol Plaza'nın etrafında dikkat çekmeden beklemek mümkün değil. Bu nedenle saldırganlar daha dikkat çekmeyecekleri bir yerde Tatlıses'in çıkışını bekledi. Polis, bu bekleme noktasını tespit etti.

Programın sonlarına doğru, kamera kayıtlarına göre bir kişi dışarı çıkarak cep telefonuyla bir görüşme yaptı. Ardından Tatlıses çıktı ve hayranlarıyla fotoğraf çektirip otomobilin ön koltuğuna oturdu. Polise göre, telefonda konuşan kişi, saldırganlara çıkışın az sonra yapılacağını haber verdi.

Bir süre aynı yolda gittiler



Tatlıses'in aracı hareket ettikten hemen sonra arka koltukta oturan ve camdan sarkan bir saldırgan kaleşnikofla ateşe başladı. İlk kurşun Tatlıses'in asistanı Buket Damla Çakıcı'ya isabet etti. Sonra otomobil yoluna devam ederken, tüfekli saldırgan ile Tatlıses göz göze geldi.

Çakıcı, "vuruldum" diye bağırırken, Tatlıses kafasını torpido gözüne doğru eğdi. Bu sırada kurşunlardan biri Tatlıses'in kafasına isabet etti. Tatlıses, bir daha yan yattığı yerden kalkmadı. Geride kalan Tatlıses'in korumaları ise, önce ne olduğunu anlamadı, ardından şoförün aramasıyla durumdan haberdar oldu.

"Deliller kaybolmasın" diye yerden boş kovan toplayan korumalar, sonra hastaneye giden Tatlıses'in makam aracını takibe başladı. Saldırganlar tek yön olduğu için yaralı Tatlıses ile aynı güzergâhta seyretti. Şoför, Türk Telekom Arena'nın yakınından hastaneye dönmek için sapınca saldırganlarla yollar ayrıldı.

2

Haberin Devamı