Gündem Saldırıya uğrayan gazeteci öldü

Saldırıya uğrayan gazeteci öldü

Paylaş
Saldırıya uğrayan gazeteci öldü

Saldırıya uğrayan gazeteci öldü

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yayınlanan Güney Marmara'da Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci - Yazar Cihan Hayırsevener uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybetti.

Haberin Devamı

İki çocuk babası, gazeteci - yazar Cihan Hayırsevener, Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay önceki gün saat 15.45'te Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Bandırma'da günlük olarak yayınlanan Güney Marmara'da Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Cihan Hayırsevenler gazete binasına giderken henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Bacaklarına 3 kurşun isabet eden Hayırsevener'e ilk müdahaleyi olay yerine gelen Motorize Yunus ekipleri gerçekleştirdi. Polisler, Cihan Hayırsevener'in fazla kan kaybetmemesi için bacaklarını kemerle sıkarak ambulansın gelmesini bekledi. Olay yerine kısa sürede gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Bandırma Dr. Güven Karahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hayırsevener ameliyata alındı. Hayırsevener, ambulans beklerken vuranları tanıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Daha sonra Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılar iki çocuk babası, gazeteci - yazar Cihan Hayırsevener akşam saat 21.00'de yaşamını yitirdi

SALDIRGANIN KAÇTIĞI OTOMOBİL BULUNDU

Bu arada Cihan Hayırsevener’i vurduktan sonra kaçan 25 yaşlarında saçları olmayan, siyah kıyafet giyen saldırganın bindiği 10 F 4539 plakalı otomobili Susurluk ilçesi yakınlarında terk edilmiş olarak buldu.
Polis, kiralandığı belirlenen aracı kullanan zanlının kimliğini araştırıyor.

SON YAZISI: “NE KADAR DEĞERLİSİNİZ”

Balıkesir’in Bandırma İlçesi'nde silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Güney Marmara’da Yaşam Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener, 14 yıl önce İstanbul’dan gelerek Bandırma’ya yerleşip, 9 yıl önce de Güney Marmara’da Yaşam Gazetesi’ni kurdu. Hayırsevener, Bandırma’da bir süre önce Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık Organize Suçlar Şubesi ekiplerince tutuklanan İhsan Kuruoğlu’nun kurucusu olduğu İlkhaber Gazetesi’ni köşesine taşımıştı.

Zaman zaman tehditler aldığını söyleyen öldürülen gazeteci Cihan Hayırsevener, dün yayınlanan ‘Ne Kadar Değerlisiniz’ başlıklı yazısında, öfke kontrolununun üzerinde durmuştu. Hayırsevener, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

“Ne kadar ‘öfke kontrolü’ uygulamaya çalışsanız da, bazen öylesine olmadık olaylarla karşılaşıyor ve abes olmanın ötesinde, karalamanın akla hayale dahi gelmeyecek uygulamalarına muhatap oluyorsunuz, İşte o zaman farkında olmadan kendinizi kaptırıp, bu karalamalara bir cevap verme gerekliliği hissediyorsunuz. Oysa ki, karşınızdaki zaten sizi kendi mecrasına çekmek için böyle bir saldırıda bulunmakta ve sizi bu tuzağa çekmeye çabalamaktadır. Önemli olan o tuzağa düşmemektir. Doğrusu da budur. Fakat, işte dediğim gibi kimi zaman hislerinize yenik düşüp, karşınızdakinin tuzağına da düşme durumunuz söz konusu olabiliyor. Siz bunlarla uğraşırken, gündemdeki değişimleri kaçırdığınız oluyor, gündemin arkasında kaldığınızı hissediyorsunuz. Ardından bir pişmanlık duyuyorsunuz, ‘Neden?’ diye... ‘Niye ben böyle bir tuzağa düştüm?’ demekten kendinizi alamıyorsunuz. Cevap verdiğinizde, karşınızdaki saldırganın saldırganlık katsayısını zaten otomatikman artırmış ve onun istediğini de vermiş oluyorsunuz. Vermeseniz, karşınızdakinin kendisinden korktuğunuzu sandığınızı düşünüyorsunuz. Oysa ki, önemli olan üzerine sıçramasını önlemek için, etrafından dolaşıp geçmeniz, en hayırlısıdır. Bunu biliyorsunuz. Ama işte bazen öfke kontrolünün dışına çıkıyorsunuz.”

Haberin Devamı

DHA