Dünya Saldırıyı Berlusconi mi planladı?

Saldırıyı Berlusconi mi planladı?

Paylaş
Saldırıyı Berlusconi mi planladı?

Saldırıyı Berlusconi mi planladı?

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin pazar günü Milano’da uğradığı saldırı komplo teorilerine de konu oldu. Youtube aracılığıyla yayımlanan bir videoda, saldırının belirli bir senaryo doğrultusunda sahnelenmiş düzmece bir olay olduğu ileri sürüldü. İktidar ve muhalefet ise iddiayı "saçma" olarak niteledi.

Haberin Devamı

İtalyan devlet televizyonu RAİ’nin haber kanalı Rainews 24’ün görüntüleri eşliğinde hazırlanan 8 dakikalık videoda, saldırının Berlusconi’nin kamuoyunu yönlendirme amacıyla sahnelediği bir oyun olduğu iddia edildi.

"La verita sull’aggressione di Berlusconi" (Berlusconi’ye saldırının aslı) ve "L’aggressione a Berlusconi una montatura?" (Berlusconi’ye saldırı düzmece mi?) başlıkları ile yayımlanan videoda, komplo teorisi doğrultusunda, halen tutuklu durumdaki 42 yaşındaki Massimo Tartaglia’nın kiralanmış bir aktör olduğu ima edildi.

Videoda, Berlusconi’nin elinde saldırı öncesinde yüzünü kapatmaya yarayacak bir kağıt olması, elinde bir mendili hazır bulunması, saldırıya uğradığı anın net görüntülenmemesi, ilk anda yüzde hiç kan olmaması, korumaların kendisini aracın içine sokmasının ardından birkaç saniye sonra çıktığında ise yüzünde kan görülmesi, olayın düzmece olduğunun göstergesi gibi yorumlandı.

Haberin Devamı

Videoyu hazırlayanlar, Berlusconi’nin gerçekte saldırıya uğramadığını, aracın içinde yüzüne spreyle kan sıkıldığını, gömlekte kan lekesi görülmemesinin de bunu kanıtladığını ileri sürdüler.

Berlusconi’nin Duomo’daki olayla, saldırıya uğrayan dünya liderlerinden esinlenerek kendisine puan toplamayı amaçladığının iddia edildiği video, "İnternet toplumumuzun aynasıdır. İnsanlar, televizyonlar ve gazeteler aracılığıyla olduğu gibi maalesef internet aracılığıyla da manipule edilebiliyorlar. Karar sizlerin" cümlesiyle son buluyor.