Dünya Salgının kaynağı fasulye değilmiş

Salgının kaynağı fasulye değilmiş

Paylaş
Salgının kaynağı fasulye değilmiş

Avrupa'yı etkisi altına alan ölümcül EHEC salgınının kaynağı olarak ortaya atılan fasulye filizleri de aklandı. Yapılan ön testlerin sonucuna göre, Hamburg yakınlarındaki çiftlikte yetişen filizler, salgının kaynağı değil

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çiftlikten alınan 40 örnekten 23'ünün incelendiği ve sonucun negatif çıktığı bildirildi. Diğer örnekler üzerindeki testlerin ise sürdüğü belirtildi.

Aşağı Saksonya Tarım Bakanı Gert Lindemann, dün yaptığı açıklamada, salgının kaynağının, Hamburg ve Hannover kentleri arasındaki Uelzan bölgesindeki bir organik besin çiftliğinde üretilen soya filizleri olabileceğini ifade ederken, kesin konuşmak için test sonuçlarının beklenmesi gerektiğini söylemişti.

Almanya’dan yayıldığı tahmin edilen EHEC salgınının sorumlusu olabileceği düşünülen Gaertnerhof Bienenbuettel çiftliğinin sahibi Klaus Verbeck ise çiftliğinde öldürücü bakteriyi barındıran soya filizlerinin üretildiği iddiasını reddetmişti.

Şu ana kadar 12 ülkede tespit edilen ölümcül EHEC bakterisi, 22 kişinin ölümüne, 2 binden fazla insanın hastalanmasına yol açtı.

Haberin Devamı