Nedim Şener Salı bombaları
HABERİ PAYLAŞ

Salı bombaları

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’a Türkiye’de Bakanları rüşvete bağlayan Rıza Sarraf’ın ABD’de tanık olduğu mahkemedeki açıklamalarıyla ilgili çok önemli bir çağrıda bulundu: “Gelin dosyayı yeniden açalım, soruşturma komisyonu kuralım. Bu olayı Amerikan yargısı değil, biz kendi pisliğimizi kendimiz temizleyelim.”

Bu çağrıya söylenecek bir söz yok, Türkiye Rıza Sarraf ve ondan rüşvet alan Bakanlarla ilgili soruşturma açmalı. Ama şu belgelere dayalı “Salı bombaları” yok mu?

Geçen hafta Salı günü Grup konuşmasında, Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’nda offshore hesaplara para gönderdiklerine dair belgeler, yurtiçindeki bir bankadan yurtiçindeki bir bankaya transfer olduğu anlaşıldı. Elbette bunun da sorgulanması gerekli ama ilk açıklama ile tartışmanın geldiği yer farklı.

Sarraf hakkında “casusluk” iddiasıyla soruşturma açılınca Kılıçdaroğlu, “Sarraf’a bu belgeleri kim verdi” diye sordu. Yeni belgeler açıklayacağı duyuruldu. Bir “Salı bombası” daha, parti sözcüleri böyle tarif ediyordu.

Evet Kılıçdaroğlu bir belge açıkladı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 17 Aralık 2013’ten 9 ay önce 18 Nisan 2013’te Sarraf’ın tüm kirli ilişkilerini anlatan üç sayfalık bir raporu dönemin Başbakanı’ı Erdoğan’a sunduğunu söyledi. Raporun içeriğindeki kirli ilişkilere ilişkin yazılanların hepsi doğru.

MİT'İN MAHKEMEYE CEVABI

Peki 18 Nisan 2013’te MİT’in Başbakan’a sunduğu böyle bir rapor var mı? Bu rapor iddiası hakkında FETÖ’den soruşturma bulunan firari bir kadın gazeteci tarafından 5 Ocak 2014’te bir internet sitesinde gündeme getirildi. Sonra başka gazetelerde de yayınlandı.

Kılıçdaroğlu belgeyi ilk kez 27 Ocak 2014 tarihli grup konuşmasında gündeme getirdi. Sarraf’ın avukatları belgenin sahte olduğuna dair Kılıçdaroğlu hakkında hakaret davası açtı. Davaya bakan İstanbul 9.Asliye Hukuk Mahkemesi belgeyi MİT’e sordu.

Mahkeme’nin talebi üzerine MİT’den 16 Ocak 2015 tarihli şu yanıt geldi; “18 Nisan 2013 tarihli Rıza Sarraf’ın suç işlediğine dair tespitleri içeren, teşkilâtımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmamaktadır." Duruşmalara Kılıçdaroğlu’nun avukatları da katılmış.

Yazıyı, “MİT ‘suç işlediğine dair belge bulunmamaktadır’ diyerek kelime oyunu oynuyor” diye yorumluyorlar. Basit bir internet taramasıyla bu anlattıklarım teyit edilebilir.

Oysa CHP Genel Başkanı Özgür Özel ne demişti; “Salı günü büyük bomba patlayacak. Bu sefer genel başkanınız, Zarrab’ın bu belgeleri kimden ve ne karşılığından temin ettiğini açıklayacak" Siz patlayan bir bomba duydunuz mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder