Gündem Salih Dede kapkaççıyı yumrukladı

Salih Dede kapkaççıyı yumrukladı

Paylaş
Salih Dede kapkaççıyı yumrukladı

Adana'da 70 yaşındaki Salih Coşkun, şalvarının cebindeki 5 bin lirayı çalmak isteyen yankesiciyi yumruklayıp parasını kurtardı

Belediyeevleri Mahallesi’nde oturan işçi emeklisi Salih Coşkun, uzun zamandan beri hayalini kurduğu kutsal topraklara gitmek için hac başvurusu yaptı.

İlk kurada hacca gitmeye hak kazanan Coşkun, yolculuk için gerekli paranın bir kısmını yatırmak için 5 bin lirayı şalvarının cebine koyup, yola çıktı. Halk otobüsüne binen Coşkun’u takip eden iki yankesici de peşinden araca bindi.

Coşkun’un yanındaki boş koltuğa oturan yankesicilerden biri, elinde tuttuğu poşeti yaşlı adamın üzerine bıraktı. Cebinden çıkardığı parayı biletçiye uzattı.

Parayı verdikten sonra, poşeti geri alma bahanesiyle elini Salih Coşkun’un şalvar cebine sokarak 5 bin lirayı aldı. O sırada cebine uzanan eli fark eden Salih Coşkun, "Hırsız var, yakalayın" diye bağırıp, otobüsteki vatandaşları yardıma çağırırken, şüpheliyi de bileğinden yakaladı.

Yaşanan arbedeyi fırsat bilen yankesicilerden biri aşağıya atlarken, Coşkun’un bileğinden yakaladığı Mehmet Yılmaz, elindeki parayı yere attı. Meydana gelen kısa süreli paniği fırsat bilen Yılmaz da Salih Coşkun’un elinden kurtulup kaçtı.

Haca gitmek için biriktirdiği parasını yankesicinin elinden almayı başaran Salih Coşkun, durumu polise bildirdi. Görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgilerini değerlendiren ekipler, 24 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ı kısa süre sonra yakaladı.

Gözaltına alınan ve yankesicilik iddiasını kabul etmeyen Mehmet Yılmaz, "Ben askerim, hava değişimine geldim. Buralarda dolaşıyordum, benim bir kabahatim yok" diyerek kurtulmaya çalıştı. Polis merkezine götürülen Mehmet Yılmaz, Salih Coşkun tarafından teşhis edildi.

Uyuşturucu madde bağımlığı olduğunu ifade ederek, parayı kendisinin almadığını ileri süren Mehmet Yılmaz, olay yerinden kaçan C.P. adındaki arkadaşını suçladı. Polis kimliği belirlenen C.P.’yi yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Fatih KARAÇALI/DHA