Spor Salih Uçan oynadı, Roma kazandı

Salih Uçan oynadı, Roma kazandı

Paylaş
Salih Uçan oynadı, Roma kazandı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 28. haftasında Roma, milli futbolcumuz Salih Uçan'ın ilk 11'de başladığı maçta deplasmanda Cesana'yı 1-0 yendi.

Sezona büyük hedeflerle başlayan ancak son 3 aydır sergilediği performansla önce İtalya Kupası’ndan elenen ardından UEFA Avrupa Ligi’nde havlu atan ve ligde de şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Roma, haftalardır hasret kaldığı galibiyete Cesena deplasmanında ulaştı.

Salih Uçan’ın Serie A’da ilk kez ilk 11’de çıktığı maçta sarı-kırmızılı takım, Cesena’yı Daniele De Rossi’nin 41. dakikada ayağından bulduğu golle yendi. Golde, Cholevas’ın ortasında ceza sahası penaltı noktası üzerinde bekleyen Salih Uçan, topu durdurmaya çalışırken başarılı olmayınca meşin yuvarlak arkasına sekti. Salih Uçan’dan seken topu iyi takip eden De Rossi, yaptığı bitirici vuruşla golü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca 22. haftada yine deplasmanda Cagliari’yi 2-1 yendiği müsabakadan bu yana galibiyet yüzü göremeyen Roma, son haftalarda takımın ve kendisinin kötü performansından dolayı taraftarlarca ıslıklanan ikinci kaptanı De Rossi’nin golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı.

Roma, bu galibiyetle puanını 53’e yükseltirken, 67 puanlı lider Juventus’u 14 puan geriden takibini sürdürdü. Bu galibiyet aynı zamanda Roma’ya ikincilik koltuğunu, son haftalarda seri galibiyetler alarak yükselişe geçen Lazio’ya kaptırmamasını sağladı.

Serie A’da ilk kez bir mücadeleye ilk 11’de başlayan ve 66 dakika oyunda kalan Salih Uçan’ın sergilediği performans İtalyan futbol otoritelerince "iyi" ve "olumlu" şeklinde değerlendirildi. Salih Uçan, sosyal medyada da övgü dolu sözler alırken, bazı sosyal medya kullanıcılarının, "Garcia, neden daha önce oynatmadı? İnanılır gibi değil" yorumu yaptığı görüldü. Bir başka yorumda ise golde Salih’in farkında olmadan De Rossi’ye asist yaptığı ifade edildi.

İlk kez bu kadar uzun süre Roma formasıyla resmi bir maçta görev yapan Salih Uçan, 66. dakikada yerini Lorenzo Pellegrini’ye bıraktı. Sezon başında Fenerbahçe’den iki yıllığına kiralanan Salih Uçan, bugüne kadar sadece 18 Ekim’de takımının Chievo Verona ile yaptığı 7. hafta müsabakasında son 4 dakika forma giyebilmişti. Salih Uçan, o tarihten bu yana sakatlıklar ve kadro tercihi gibi nedenlerden ötürü forma şansı bulamamıştı.

AA

Haberin Devamı