Gündem Şalvarspor sahaya indi

Şalvarspor sahaya indi

Paylaş
Şalvarspor sahaya indi

Burdur'un Güneyyayla Köyü'nde, 2002'de yıldızları parlayan, köyün genç kızlarından oluşan Şalvarspor futbol takımı, yıllar sonra bir reklam filmi için sahaya döndü

Burdur merkeze 20 kilometre uzaklıktaki köyde 8 yıl önce meşhur olan Şalvarsporlu futbolcular, son günlerde televizyon ekranlarında görülmeye başlanan bir reklam filmi için yeniden sahaya çıktı.

Köy muhtarı Veysel Solak, ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarına "Şalvarspor" adıyla haber konusu olan kız futbol takımının 2004’ten itibaren gündemden düştüğünü, bazı kızların evlenmesiyle birlikte takımın dağıldığını anlattı.

Geçen yıl sonunda bir sakız reklamında oynamalarının oyuncuları yeniden heveslendirdiğini ifade eden Solak, "Reklamcılar, kız takımımızı internetten görmüş. Reklamı bizim kızlarla çekmek istediklerini bildirdiler. Biz de kabul ettik. O günden sonra Şalvarspor’u yeniden diriltme arzumuz oluştu" dedi.

Takımın önemli oyuncularından İzel Solak ise büyüklerinin ve köyün erkeklerinin kendilerine destek olduklarını söyledi. Oynadıkları reklam filminin yeniden harekete geçmelerini sağladığını dile getiren Solak, önce sponsor, sonra da kendilerine rakip aradıklarını belirterek, "Bizlere fırsat verilirse reklamlarda, filmlerde de oynamak istiyoruz" dedi.