Gündem Samast için karar günü

Samast için karar günü

Paylaş
Samast için karar günü

Çocuk Mahkemesi'ne getirilen Samast'ın, Hrant Dink'i öldürmek suçundan yargılandığı davada bugün karar çıkması bekleniyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldürülmesine ilişkin davanın sanığı Ogün Samast Gülhane'de bulunan İstanbul Çocuk Mahkemesi’ne getirildi. Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Haberin Devamı

JANDARMA KÖPEĞİ BOMBA ARADI

Daha önce basında yer alan ‘Ogün Samast’a adliyede bombalı saldırı yapılacağı’ yönündeki haberlerin ardından davaya bakan İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Samast’ın adliyeye giriş çıkışlarında güvenlik önlemlerinin arttırılması konusunda ara karar almıştı.

Bu karar kapsamında bugün Adliye'ye Kandıra F Tipi Cezaevi'nden getirilen Ogün Samast için Jandarma ve polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Bir jandarma bomba arama köpeğine de adliye içinde bomba araması yaptırıldı.

18 İLA 26 YIL ARASI HAPSİ İSTENMİŞTİ

Samast bugün Hrant Dink’i öldürmek suçundan yargılandığı dava ve “örgüt üyeliği' suçundan yargılandığı iki ayrı dava kapsamında hakim karşısına çıkacak. Samast’ın cinayet davası kapsamında geçtiğimiz duruşmada savcı Ali Demir mütalaasını açıklamıştı.

Savcı Demir, Samast’ın, “Tasarlayarak adam öldürmek" ve “Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından toplam 18 yıl 8 aydan 26 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Bugün görülecek duruşmada ise mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Cem TURSUN - İdris TİFTİKÇİ İSTANBUL DHA