Spor Samba zamanı: 3-0

Samba zamanı: 3-0

Paylaş
Samba zamanı: 3-0

2010 Dünya Kupası 2. tur maçında Şili'yi 3-0 yenen Brezilya, çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu

Stat: Ellis Park
Hakemler: Howard Webb (İngiltere), Darren Cann (İngiltere), Michael Mullarkey (İngiltere)

Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos, Ramires, Gilberto Silva, Dani Alves, Kaka (Dk.81 Kleberson), Robinho (Dk.85 Gilberto Melo), Luis Fabiano (Dk.76 Nilmar)
Şili: Claudio Bravo, Mauricio Isla (Dk.62 Rodrigo Millar), Pablo Contreras (Dk.46 Jorge Valdivia), Ismael Fuentes, Arturo Vidal, Mark Gonzalez (Dk.46 Rodrigo Tello), Carlos Carmona, Gonzalo Jara, Humberto Suazo, Jean Beausejour, Alexis Sanchez
Gol: Dk.34 Juan, Dk.38 Fabiano, Dk.59 Robinho (Brezilya)
Sarı kartlar: Dk.30 Kaka, Dk.71 Ramires (Brezilya), Dk.47 Vidal, Dk.68 Fuentes, Dk.80 Millar (Şili)

Maça her iki takım da golü düşünerek başladı. Brezilya, 9’uncu dakikada geliştirdiği atakla gole ilk yaklaşan takım oldu. Silva’nın ceza sahasının dışından kaleye sert şutla gönderdiği topu, Meksika kalecisi Bravo zor da olsa kornere çeldi.

Brezilya, 34’üncü dakikada 1-0 öne geçti. Maicon’un kullandığı köşe atışında iyi yükselen Juan, topu kafayla ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren golü attı.

Golden sonra savunmasında açık veren ve Brezilya’nın açık alanda oynamasına izin veren Şili, 38’inci dakikada kalesinde 2’nci golü gördü.

Ceza sahasının içinde topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Luis Fabiano, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi.

İlk yarıda golü düşünen Şili, birçok pozisyonda savunmasında açık vererek teknik kapasitesi yüksek rakibine gol imkanı tanıdı.

Şili, hücumda istediği etkili oyunu oynayamadı ve ilk 45 dakika Brezilya’nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Hücum hattını güçlendirmek isteyen Şili ikinci 45 dakikaya, Mark Gonzalez’in yerine Rodrigo Tello, Pablo Contreras’ın yerine de Jorge Valdivia’yı alarak başladı.

Cesur futbolunu ikinci yarının başında da sürdüren Şili, rakip kalede baskı kurmaya çalışırken Brezilya geliştirdiği hızlı ataklarla tehlikeli olmak istedi.

İlk yarıdaki olumlu oyununu ikinci yarının başında sergileyemeyen Brezilya, Şili’nin daha atak göründüğü dakikalarda rakibinin savunmada verdiği boşluğu iyi değerlendirdi ve Robinho’nun 59’uncu dakikada attığı golle 3-0 öne geçti.

Karşılıklı ataklarla geçen maçın geri kalanında başka gol olmadı ve Brezilya rakibini 3-0 yenerek çeyrek finale yükselen taraf oldu. Bu arada Beşiktaş’ın eski futbolcusu Kleberson, oyuna 81’inci dakikada dahil oldu. Brezilya, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak.

İSTATİKLER
Brezilya-Şili

Topla Oynama Yüzdesi: 51-49
Şut Sayısı: 17-15
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 6-3
Korner: 8-6
Ofsayt: 1-1
Faul: 14-18
Sarı Kart: 2-3

2

Haberin Devamı