Gündem Şamil Tayyar önceden yazdı!

Şamil Tayyar önceden yazdı!

Paylaş
Şamil Tayyar önceden yazdı!

Şamil Tayyar önceden yazdı!

Giresun'da 1 astsubayın şehit olduğu, 2 erin yaralandığı hain saldırı, Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar’ın dünkü köşe yazısındaki ilginç bir ayrıntıyı akıllara getirdi. Tayyar, terör saldırısı olabilecek yerlerle ilgili ihbarların belli bölgelerde yoğunlaştığını belirtirken, Giresun’da da sol örgütlerin işbirliğiyle eylem düzenlenebileceğini yazdı.

Haberin Devamı

Tayyar yazısında özetle şu noktalara değinmişti:

“...Pakete ve açılıma yönelik engelleme girişimleri sadece parlamentoda sürmeyecektir. Bir süredir Samsun ve diğer illerde fitili yakılan kaos senaryoları, önümüzdeki süreçte daha aktif hale getirilmek istenecektir... Murat Karayılan, Roj TV’ye yaptığı açıklamada, Reşadiye baskınını, askerlerin PKK’lıların cesetlerini sürükleyen ve tekmeleyen görüntüleri karşısında bir grup PKK’lının merkezden bağımsız olarak gerçekleştirdiğini iddia ediyordu... Bu arada PKK’nın eylem hazırlığı içinde olduğu ve keşif çalışmaları yaptığı yönünde önemli istihbaratlar geliyor. Karadeniz’de MLKP’den 5, MKP’den 3 teröristle işbirliği yapan PKK’nın eylem alanını yaymaya çalıştığı düşünülüyor...

Haberin Devamı

Hareket halindeki askeri konvoya pusu kurulması, bir baraja sabotaj yapılarak anayasa paketi ve açılımlar sabote edilmek istenebilir. İhbarlar şu noktalarda yoğunlaşıyor... Giresun ve Tokat’ta sol örgütlerle işbirliği yapılarak eyleme geçilebilir.”