Siyaset 'Samimiyet olursa herkesle görüşürüm'
Paylaş
'Samimiyet olursa herkesle görüşürüm'

TBMM Başkanı Şahin'in “teröre karşı ortak duruş için liderler biraraya gelse müthiş olur” çağrısına, Kılıçdaroğlu'ndan sonra Erdoğan da olumlu yaklaştı

ŞAHİN’İN ÇAĞRISI

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, terörle mücadele konusunda Başbakan’la anamuhalefet partisi liderinin bir araya gelmesini önerip, “Teröre karşı ortak duruş için liderler biraraya gelse müthiş olur” demişti

. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu çağrıya olumlu yanıt vermişti. Kanada’da G-20 Zirvesi’ne katılan Başbakan Tayyip Erdoğan dün Ankara’ya döndü. Esenboğa Havalimanı’nda soruları yanıtlayan Erdoğan’a, Meclis Başkanı Şahin’in çağrısı ve Kılıçdaroğlu’nun yanıtı hatırlatıldı. Erdoğan şunları söyledi:

‘ÖN YARGIM YOK’

Bu konuda benim herhangi bir ön yargım yok. Çünkü terörle mücadele konusu bizim için milli bir konudur. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüşürüm, Sayın Bahçeli ile de görüşürüm, diğerleriyle de görüşürüm. Yeter ki burada ortak, samimi bir konsensüs oluşsun. Oturalım ortak kanaatleri birlikte paylaşalım. Bize düşeni biz süratle gerçekleştirelim. Bir ortak mücadele platformunu oluşturabilirsek, inanıyorum ki terör örgütünü ademe mahkum etmiş oluruz ve çok daha kısa sürede netice alma imkanımız olur.

Haberin Devamı

‘ZİYARET DE EDERİZ’

Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminde CHP’ye yaptığı taleplerin olumsuz karşılandığını belirterek, “Temenni ederim ki sayın Kılıçdaroğlu ile bu dönem kapanmış olur” dedi.

Erdoğan, “Bu konudaki bir girişimin karşı taraftan gelmesini mi bekliyrsunuz, yoksa kendiniz bir girişimde bulunacak mısınız” sorusunu da şöyle yanıtladı: İlla karşı taraftan gelmesi de şart değil. Daha önce nasıl sayın Baykal’dan bu tür taleplerimiz olduysa, yine aynı şekilde bu tür talebi yapar, davet ederiz, gerekirse ziyaret de ederiz.