Spor Şampiyon halterciye salon verilmiyor

Şampiyon halterciye salon verilmiyor

Paylaş
Şampiyon halterciye salon verilmiyor

Yıldızlarda ve gençlerde Türkiye şampiyonu olan milli halterci Emine Çetintürk'e GSGM'ye bağlı halter salonunda çalışmasına izin verilmiyor

9 yıl önce başladığı halter sporunda 2005 yılından 2008´e kadar yıldızlarda ve gençlerde Türkiye birinciliğini hiç kimseye kaptırmayan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarındaki dereceleriyle de Isparta´nın gururu olan milli halterci Emine Çetintürk, Isparta'da buz gibi salonda idman yapıyor.

Daha önce kış aylarında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne bağlı Atatürk Stadyumu´ndaki halter salonunda rahat bir ortamda şampiyonalara hazırlanan Çetintürk'ün bu salonda çalışmasına yetkililerin izin vermediği ileri sürüldü.

Şimdi herkese açık olan kondisyon salonunda şampiyonalara hazırlanmaya çalışan Çetintürk, elverişsiz bir alanda idman yapmak zorunda kalıyor.

Kondisyon salonunda bulunan küçük ısıtıcının yetersiz kaldığını belirten Çetintürk, "Yetkililer halter salonunda çalışmama izin vermiyorlar. Halter salonu boş dururken, bizim buz gibi kondisyon salonunda zor şartlarda antrenman yapmamıza bir anlam veremiyorum" diye konuştu.

Sabah ve akşam olmak üzere günde çift idman yaptığını ve bu yıl üniversite sınavını kazanarak Spor Akademisi'ne gitmeyi planladığını söyleyen Çetintürk, "Bu konuda spora yakınlığıyla bildiğimiz Valimiz Ali Haydar Öner Bey'den destek bekliyorum. İyi şartlarda çalışmam halinde çok daha başarılı olacağıma inanıyorum'' dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA (DHA)

Haberin Devamı