Spor "Şampiyon olmadık sadece lideriz"

"Şampiyon olmadık sadece lideriz"

Paylaş
"Şampiyon olmadık sadece lideriz"

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yenerek liderliğe oturmanın keyfini yaşadıklarını ancak henüz şampiyonluğa ulaşmadıklarını söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyesspor karşısında birkaç yönden mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Skorun dışında özellikle sakatlarımızın iyileşmesi bizi mutlu etti. O sakatlıkların içinde önem verdiğimiz Mustafa’nın dönüşü ve gol atması bizi ayrıca mutlu etti. Bazı form düşüklüğü olan arkadaşlarımızın geri dönüşü pozitif futbola yakıştı" dedi.

Galip gelerek lider olduklarını kaydeden Metin Albayrak, "Rakiplerimizin de puan kaybetmesi ve bizim de iyi futbolla kazanmış olmamız çok önemli. Şampiyon olmadık sadece lider olduk. Önemli bir avantaj elde ettik. Şimdi ligde derbi karşılaşmamız var. Maç maç bakıp, kazanmak istiyoruz. İki kulvarda gidiyoruz, kolay değil. UEFA Avrupa Ligi’nde de Club Brugge ile karşılaşacağız. Bu hafta bizim için çok önemli. Bu bilinçle hazırlanıyoruz" diye konuştu.

"Gökhan Töre’nin kalitesi tartışılmaz"

Siyah-beyazlı yönetici, Kayseri Erciyesspor karşısında ilk golü atan ve bu sezon daha skorer bir performans sergileyen Gökhan Töre’nin kalitesinin tartışılmaz olduğunu dile getirdi.

Milli takım kamplarında yaşanan olaylar nedeniyle çok eleştirilen Gökhan Töre’ye destek veren Albayrak, şunları söyledi:

"Maalesef sonuç odaklı bir ülkede yaşıyoruz. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de abartılı yaşayan bir milletiz. Gökhan Töre çok iyi bir karakter, yaşadıklarını başkası yaşasa üstesinden gelmekte zorlanırdı. Bazen insanlar hak etmedikleri şekilde yerden yere vuruluyor. Galatasaray maçında Serdar Kurtuluş yaptığı hata nedeniyle yok edilmek istendi. Şimdi Serdar’ın performansı ortada. Gökhan Töre de bu sezon çok farklı bir görüntü ortaya koyuyor. Üstüne koyarak gidiyor."

Metin Albayrak, Kayseri Erciyesspor maçında fileleri havalandırarak 24 golle bir sezonda en çok gol atan yabancı unvanını elden eden Demba Ba’nın ayrıca yaptığı asistle de başarısını daha da ön plana çıkardığını ifade etti.

İki maç Başakşehir’de

Albayrak, ligde kendi sahalarında yapacakları İstanbul Başakşehir ve Kardemir Karabükspor maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynayacaklarını ifade etti.

Ankara’daki maçların ardından iki lig maçıyla ilgili planlamayı yaptıklarını vurgulayan Metin Albayrak, "Ankara bizim için deplasman değil, evimiz gibi oldu. Oraya koşarak gittik ve güzel skorlar aldık. Sonuçta İstanbul takımıyız. İki maçlık planlamamızı Başakşehir olarak belirledik. Kalan maçları daha sonra yönetim kurulu olarak oturup konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Kritik bir döneme girdiklerini kaydeden Albayrak, şampiyonluk yolunda önemli maçlar yapacaklarını ve bu nedenle taraftarlardan tribün kapatma cezalarına karşı dikkatli olmalarını isteyerek, "Taraftarlardan bu konuya çok önem vermelerini istiyorum. Sonuna kadar takımı desteklesinler. Şampiyon olacaksak hep birlikte bunu başaracağız. Bundan sonra dolu tribünlerde oynayacağız" diye konuştu.

Club Brugge maçı

UEFA Avrupa Ligi’nde 19 Mart Perşembe günü Club Brugge ile oynayacakları maça değinen Albayrak, şunları söyledi:

"Bizim için çok önemli bir maç. Elediğimiz takdirde çeyrek finale çıkıyoruz. Club Brugge’u taraftarların muhteşem desteğiyle eleyeceğimize inanıyorum. Beşiktaş taraftarı, bu saatten sonra her maçı aynı hevesle ve istekle izleyecektir. Verilen emeği görüyorlar. Stadımız olmamasına rağmen büyük bir mücadele veriyoruz. Dolaşa dolaşa bir hal olduk. Tek isteğimiz taraftarların bizi yalnız bırakmaması."

AA

Haberin Devamı