Spor Şampiyonada 5 kıtadan 24 takım

Şampiyonada 5 kıtadan 24 takım

Paylaş
Şampiyonada 5 kıtadan 24 takım

Türkiye'de, 28 Ağustos Cumartesi başlayacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na 5 kıtadan 24 ülke milli takımı katılıyor

2009 Avrupa Şampiyonası’nda 8. olan Türkiye, ev sahibi olduğu için şampiyonaya direkt katılıyor. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya alan ABD ise olimpiyat şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası’na doğrudan geldi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDAN 6 TAKIM

Dünya Şampiyonası’na kıta şampiyonalarından en fazla takım Avrupa Şampiyonası’ndan geliyor. 2009 Avrupa Şampiyonası’nın ilk 6’ya giren takımlar, şampiyonaya katılma hakkını elde etti.

Avrupa Şampiyonu olan İspanya’nın yanı sıra 2. Sırbistan, 3. Yunanistan, 4. Slovenya, 5. Fransa ve 6. Hırvatistan, Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını kazandı.

Şampiyonaya Amerika Şampiyonası’ndan 4, Asya ve Afrika Şampiyonaları’ndan 3’er, Okyanusya Şampiyonası’ndan ise 2 takım katılıyor.

Dünya Şampiyonası’na Brezilya, Amerika Şampiyonu, İran, Asya Şampiyonu, Angola, Afrika Şampiyonu ve Yeni Zelanda da Okyanusya Şampiyonu olarak katılma hakkını elde etti.

SON 4 TAKIMI FIBA BELİRLEDİ

2010 Dünya Şampiyonası’na katılan son 4 ülke, Aralık ayında İstanbul’da yapılan FIBA Dünya Genel Kurulu’nda belli oldu. FIBA Merkez Yönetim Kurulu’nun "wildcard" (kontenjan hakkı) verdiği ülkeler Almanya, Rusya, Litvanya ve Lübnan şampiyonaya katılacak son 4 takım oldu.

HANGİ ÜLKELER KATILIYOR

2010 Dünya Şampiyonası’na direkt katılan ev sahibi Türkiye ve olimpiyat şampiyonu ABD dışında kıta şampiyonalarından ve "wildcard" ile gelen ülkeler şunlar:

Avrupa Şampiyonası’ndan gelen ülkeler: 1. İspanya, 2. Sırbistan, 3. Yunanistan, 4. Slovenya, 5. Fransa, 6. Hırvatistan
Amerika Şampiyonası’ndan gelen ülkeler: 1. Brezilya, 2. Porto Riko, 3. Arjantin, 4. Kanada
Asya Şampiyonası’ndan gelen ülkeler: 1. İran, 2. Çin, 3. Ürdün
Afrika Şampiyonası’ndan gelen ülkeler: 1. Angola, 2. Fildişi Sahili, 3. Tunus
Okyanusya Şampiyonası’ndan gelen ülkeler: 1. Yeni Zelanda, 2. Avustralya
"Wildcard" alanlar: Almanya, Rusya, Litvanya, Lübnan.

Haberin Devamı