Spor Şampiyonlar Ligi zengin etti

Şampiyonlar Ligi zengin etti

Paylaş
Şampiyonlar Ligi zengin etti

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'dan 10 takım, 1999-2000 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nden 2 milyar Euro gelir elde etti

Denetim ve Danışmanlık Firması Ernst&Young’ın, beş ülkenin kulüplerinin finansal analizini yaptığı raporda, Avrupa’nın üst düzey liglerinin daha tahmin edilebilir hale geldiği vurgulandı.

Son 15 yılda, "en önemli" beş Avrupa ligindeki rekabetçi dengede keskin bir düşüş olduğuna dair belirgin işaretlerin görüldüğüne dikkatin çekildiği raporda, çoğu ülkenin önde gelen kulüplerinin sezondan sezona daha istikrarlı sonuçlar elde ettiği belirtildi.

Raporda, Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya en çok hak kazanan kulüplerin 14 kez ile Manchester United ve Real Madrid CF olduğu, bu kulüpleri 12 kez ile FC Barcelona, FC Bayern München, Arsenal, ve Juventus’un izlediği, bunları da 11 kez ile Olympique Lyonnais’un ve 10 kez ile AC Milan ve Inter’in takip ettiği belirtildi.

EN FAZLA KAZANAN MANCHESTER UNITED

Kulüpler arasında artan farkın, büyük kulüplerin sürekli Şampiyonlar Ligi’ne katılması ile daha da şiddetlendiğine işaret edilen raporda, Şampiyonlar Ligi’ne ilişkin olarak yapılan ödemelerin özellikle "milenyum başlangıcında" yapılan format değişikliğinden beri büyük ölçüde arttığı kaydedildi.

Şampiyonlar Ligi’nin en çok gelir elde eden kulüplerinin de açıklandığı raporda, Manchester United, 272 milyon Euro ile Lig’in en çok kazananı oldu. Manchester United’ı 245 milyon Euro ile FC Bayern München, 234 milyon Euro ile Arsenal, 228 milyon Euro ile Real Madrid CF takip etti.

Sıralama; 209 milyon Euro ile FC Barcelona, 201 milyon Euro ile Olympique Lyonnais, 198 milyon Euro ile AC Milan, 184 milyon Euro ile Chelsea FC, 166 milyon Euro ile Liverpool FC ve 148 milyon Euro ile Juventus olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı