Cem Kerpiççiler Şampiyonları medyada gördünüz mü?
HABERİ PAYLAŞ

Şampiyonları medyada gördünüz mü?

Haberin Devamı

Buz hokeyinde Dünya 20 Yaş Altı Erkekler Şampiyonası finalinde Çin’i 2-1 yenen Türk Milli Takımı şampiyon oldu biliyor muydunuz?

Keith Mc. Adams, Yakup Arslan ve Yücel Çıtak yönetimindeki Ay-yıldızlı buz hokeycilerimizin tarihi başarısına dair gazetelerde kaç haber gördünüz, televizyonlarda kaç haber izlediniz, radyolarda kaç program dinlediniz?

Türkiye’nin buz hokeyinde önemli yatırımlar yaptığını biliyor musunuz mesela? Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay'ın "Türk sporcusuna imkân verildiğinde neler yapabileceğini dünyanın bir diğer ucunda Yeni Zelanda’da gösterdiler. Namağlup bir şekilde şampiyon olmayı başardılar. Bu başarı A Milli Takım’a da yansıyacaktır. Büyük başarılar elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" cümlelerini neden duyamadık ya da?

Şampiyonları medyada gördünüz mü

Amerikalı çalıştırıcı Keith Mc. Adams'ın şu sözleri yalnızca buz hokeyindeki başarının sırrını mı tanımlar sizce: "3 yıldır oyuncularla sistem üzerine çalışıyoruz. Çocuklarımız da sistemi gayet iyi öğrendi. Hem takım taktiğimiz var hem de rakiplere göre taktiklerimiz mevcut. Türkiye’de yaşadığımız en büyük sıkıntı, buz pistlerinin az olması."

Tarihi bir başarı yakaladığımız alana dair çıkarılacak hiç mi ders yok acaba? Neyi, nasıl, kimle, hangi formülle yaptılar merak edilmiyor mu?

​Sporun diğer alanlarında aynı başarıyı yakalamak isteyenler hiç mi merak etmiyor başarının nasıl geldiğini? Spor medyası varsa yoksa Mehmet Ekici hangi takıma transfer olacak haberi yapsın dursun. Evet Mehmet Ekici'nin hikâyesi de olsun ama tarihi bir başarı yakalayan 20 Yaş Altı Milli Takımı'na gereken yeri niye vermiyoruz, neden? Oysa bizim bu hikâyeleri duymaya ve nasıl ilmek ilmek örüldüğünü anlamaya çok ihtiyacımız var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder