Volkan Aliakar Şampiyonluğun habercisi
HABERİ PAYLAŞ

Şampiyonluğun habercisi

Maç öncesi takım otobüsünün otelden çıkmasını bekleyen taraftarların yaşadığı coşkuyu görünce Trabzonsporlu futbolcuların daha da hırslanacağını düşünmüştüm, yanılmışım. Başlama düdüğü çaldığında sanki Galatasaray şampiyonluk kovalayan, Trabzonspor ise orta sıralar için mücadele eden takım görünümündeydi. Aslında ilk 11’e baktığımızda hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkmıştı Bordo-Mavililer. Ancak Alanzinho, Jaja, Burak ve Umut Bulut dörtlüsünün oluşturduğu forvet hattı ilk yarı boyunca hiç etkili olamadı. Bu etkisiz isimlere Colman ile Selçuk’u da eklediğimizde Trabzonspor için boşa geçen bir ilk 45 dakika izledik.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Topa sahip olma konusunda büyük sıkıntı çeken Karadeniz ekibi sürekli uzaktan şutla gol aradı. Fakat bu denemelerde de kendi takım arkadaşlarına takıldı Trabzonsporlular. Teknik direktör Şenol Güneş kötü gidiş için ilk hamlesini Alanzinho-Yattara değişikliğiyle yaptı. Kuşkusuz topu kanatlara indirip bu şekilde gol bulma düşüncesindeydi. Beklenen etki sağlanmayınca tecrübeli hoca golcü Pawell kozunu da kullanmak üzereyken, Galatasaraylı Kazım imdada yetişti! Serkan’a yaptığı hareketle kırmızı kart görünce ipler Trabzonspor’un eline geçti.

Bir kişi fazla oynayan Bordo-Mavililer rakip yarı sahaya yerleşti. “Artık iş ustalara kaldı” dediğimiz anda Jaja-Burak ikilisi sahne aldı. Brezilyalı yıldız mükemmel bir pasla Trabzonlular’ın bu sezonki kahramanı Burak’ı topla buluşturup şampiyonluğun habercisi olan gole katkı yaptı. Bu galibiyeti sadece 3 puan ile sınırlandırmak yanlış olur. Galatasaray’ın tam 6 yıl sonra İstanbul’da mağlup edilmesi Trabzonspor’un geri dönemeyeceği bir şampiyonluk yoluna girdiğinin kanıtıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder