Spor 'Şampiyonluk bizi ilgilendirmiyor'

'Şampiyonluk bizi ilgilendirmiyor'

Paylaş
'Şampiyonluk bizi ilgilendirmiyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, Trabzonspor maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi

Bülent Ünder, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor ile yapacakları karşılaşmanın önemine değinerek, "Türk futboluna renk katan iki güzide kulübün müsabakası olacak.

Tabii ki herkes kendi menfaatleri doğrultusunda projelerini gerçekleştirmeye çalışacaktır. Biz de her maça nasıl galibiyet için çıkıyorsak bu maça da galibiyet için çıkmak zorundayız" dedi.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞI BİZİ İLGİLENDİRMİYOR"

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin durumlarının kendilerini ilgilendirmediğini dile getiren Ünder, şunları kaydetti: "Ligin üstündeki iki takımın varacağı hedef bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan şey bizim ne yapacağımızdır.

Çünkü bulunduğumuz konum hiç iç açıcı değil. Bu konumdan çıkmak için de mutlaka puana ihtiyacımız var. Hazırlıklarımızı da ona göre yaptık. Onun için Trabzonspor ya da Fenerbahçe’nin alacağı şampiyonluk bizi ilgilendirmiyor.

Fenerbahçe ile oynasak aynı şeyi yapacağız, Trazonspor ile oynasak aynı şeyi yapacağız. Biz şampiyonluğa gitseydik, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile oynasaydık onlar da bizden 3 puanı almak için çaba sarf ederdi."

"CANA OYNAYAMAYACAK"

Bülent Ünder, takımdaki sakat futbolcuların durumuyla ilgili de şu bilgiyi verdi: "Sabri hafta başından, Çağlar da çarşambadan beri bizimle çalışıyor.

İzlediğim kadarıyla ikisinin de hazır olduğunu görüyorum. Neill’de biraz sıkıntı vardı ama bugün antrenmana aldık ve sağlıklı bir şekilde sahaya döndüğünü gördük.

Ancak sakatlığı bulunan Cana bu hafta oynayamayacak. Stancu, dün antrenmanda kalçasına aldığı hafif darbe nedeniyle antrenmanı yarıda bıraktı. Bugün tedavisi yapılıyor."

"ÖZGÜVENİN SAĞLANMASI LAZIM"

Bülent Ünder, sarı-kırmızılı futbolcuların özgüven sorunu yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Geçen haftaki maçta 4 cezalı, 3 sakat futbolcumuz vardı.

Tabii ki Galatasaray Kulübü’nün futbolcuları bu eksikliği hissettirmemek zorunda. Ancak arka arkaya alınan başarısız sonuçlar nedeniyle futbolcular ufak bir sarsıntı geçiriyor."

HANGİ SİSTEMDE OYNAYACAKLAR?

Sarı-kırmızılı takımda önceki iki teknik direktöre göre farklı bir oyun sistemi denediğini anlatan Ünder, "Eğer imkan bulursam o sisteme devam edeceğim. Zaman zaman 4-1-3-2’yi, zaman zaman da 4-4-2’yi kullanacağız.

Aslında futbolcuların sistemle ilgileri sadece tahtada kalıyor. Daha çok futbolcuların yapılarına uygun bir sistem üzerine durmaya çalışıyorum" dedi.

ARDA’NIN GELECEĞİ

Sarı-kırmızılı futbolcu Arda Turan’ın takımdaki geleceğiyle ilgili bir soru üzerine de Ünder, "Milli takımdan döndükten sonra yapılan eleştiriler dolayısıyla buruk olduğunu ben de fark ettim.

Fakat karşılıklı konuşarak bazı şeylerin üstesinden geldiğimizi düşünüyorum. Transfer konusunda bana gelen bir bilgi yok. Bu tamamen yönetim kurulunun alacağı bir karardır, bize gelmez. Bu gelişmelerin önümüzdeki haftalarda netlik kazanacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı