Spor Şampiyonluk servet getirecek

Şampiyonluk servet getirecek

Paylaş
Şampiyonluk servet getirecek

Fenerbahçe şampiyon olması halinde adeta bir servet bekliyor

Turkcell Süper Lig’de 16 Mayıs Pazar günü Trabzonspor ile şampiyonluk maçına çıkacak Fenerbahçe’yi, şampiyon olması halinde adeta bir servet bekliyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler ligin son haftasına taşıdığı şansını iyi kullanıp, 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlarsa kasasını da dolduracak.

Fenerbahçe’nin, Turkcell Süper Lig’de sezon boyunca ortaya koyduğu performansın yanı sıra şampiyonluk primi ile Avrupa kupalarında Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmanın getireceği toplamda yaklaşık 40 milyon liranın sahibi olması öngörülüyor.

Performans ve şampiyonluk primlerinden kazanacağı tutarın 16 milyon liranın üzerinde olacağı tahmin edilen sarı-lacivertli ekibe, şampiyonluğu halinde Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacağı için grup maçlarına katılımdan dolayı ve yayın havuzundan yaklaşık 23 milyon liralık bir gelir gelmesi bekleniyor.

Fenerbahçe’nin şampiyon olması durumunda ligi ikinci sırada tamamlayacak Bursaspor, ön eleme maçları oynayarak "Devler Ligi"ne girmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Yeşil-beyazlıların şampiyonlar Ligi’ne katılamaması durumunda, Bursaspor için ayrılan yayın geliri de sarı-lacivertli ekibe verilecek.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayarak 2. olan Fenerbahçe, kupadaki performansı ve ikincilik primi olarak 4.2 milyon liraya yakın bir gelir sağlamıştı.

Sarı-lacivertli ekibin Trabzonspor maçı için kombine biletlerin haricinde sattığı biletlerden ve Fenerium mağazalarında artması beklenen ürün satışından gelecek gelirler de kazancı büyük oranda artıracak.