Spor Şampiyonluk sırası Trabzonspor'un

Şampiyonluk sırası Trabzonspor'un

Paylaş
Şampiyonluk sırası Trabzonspor'un

Trabzonspor'un şampiyonluğu kaçırdığı 1995-96 sezonunda forma giyen futbolcular bu kez Fenerbahçe'nin bu kez üzüleceğini söyledi

Tarihler 5 Mayıs 1996'yı gösteriyordu. Trabzonspor, şampiyonluğa koşarken bitime 2 hafta kala Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe'yi konuk ediyordu.

18. dakikada Abdullah Ercan'ın attığı golle Karadeniz ekibi ilk yarıyı 1-0 önde kapatmış ve tribünlerde şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanmıştı. Ancak ikinci yarıda rüzgarın yönü değişti. Önce Oğuz Çetin'in frikiği, sonra şimdi Fenerbahçe'nin hocası olan Aykut Kocaman'ın golü geldi.

1995-96 sezonunda şampiyonluğu F.Bahçe'ye kaptıran dönemin futbolcuları Hami Mandıralı, Lemi Çelik, Orhan Çıkrıkçı ve Osman Özköylü bugünkü tabloyu yorumladı.

HAMİ MANDIRALI: O GÜNLER GERİDE KALDI

Şampiyonluğu kaybettiğimiz o maçta Fenerbahçe şanslı günündeydi. Rüştü o zaman çok kritik kurtarışlar yaptı. Benim bir şutum direkten döndü. Ama o günler geride kaldı. Fenerbahçe yine güçlü. Ama Şenol hocanın tecrübesi Trabzonspor'un en büyük avantajı. Gönlüm Trabzonspor'dan yana.

LEMİ ÇELİK: SAHA İÇİNDE BİTMİYOR

Türkiye Ligi'nde şampiyon olabilmek için sadece saha içi değil, saha dışında da psikolojik bir savaş vermek gerekiyor. Fenerbahçe büyük bir camia. Yarış son haftaya kadar süreceğe benziyor. Tansiyonun yükseklerde olacağı bu dönemde Trabzonsporlu futbolcuların, daha özverili olması gerekiyor.

ORHAN ÇIKRIKÇI: ARADAN 15 YIL GEÇTİ

Bir kere 15 sene önceki kaçan şampiyonlukla ilgilenmemesi gerek. O günkü şartlar ile bugün çok farklı. Evet biz o dönem, biraz daha dayanıklı olabilsek belki şampiyonluk sayımız 7 olacaktı. Bu yıl hedefe ulaşmak istiyorsa Trabzonspor, özellikle iç sahada oynayacağı 5 maçta kayıp vermemeli.

OSMAN ÖZKÖYLÜ: TABİİ Kİ TRABZONSPOR

Bir yandan Elazığ'ın şampiyonluğu için uğraşırken, diğer yanan Trabzonspor'un Süper Lig'deki mücadelesini heyecana izliyorum. 96'daki kadro müthişti ve şampiyonluğu hak etmişti.

Şanssızlık işte, olmadı. O gün biz öndeydik, bugünse Fener önde. İsteğimiz tabi ki Trabzonspor'un şampiyonluğu...

Fotomaç

Haberin Devamı