Türkiye (Son Dakika) Samsun'da eğitim uçağı kaza yaptı! Olaya müdahale eden itfaiye aracı takla attı

Samsun'da eğitim uçağı kaza yaptı! Olaya müdahale eden itfaiye aracı takla attı

Paylaş
Samsun'da eğitim uçağı kaza yaptı! Olaya müdahale eden itfaiye aracı takla attı

Uzaytem'e ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçak, Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniş sırasında kaza yaptı. Öğrenci pilotun yalnız uçuşunda meydana gelen kazaya müdahale eden itfaiye aracı takla attı. İki ARFF memuru yaralandı

Sane (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle iniş yapamadı

UÇAK TAKLA ATTI


. Yalnız uçuş yapan pilot adayı Ecenaz Kalyoncu ikinci denemede inerken uçağın pervanesini piste sürttü, ardından uçak takla attı.



Kazayı yapan pilot adayı Ecenaz Kalyoncu'nun Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde pilotajlık bölümü okuduğu öğrenildi

YARALILARIN DURUMU İYİ


Kazadan hafif yaralı kurtulan Ecenaz Kalyoncu, hastaneye götürüldü. Kırım sonrasında yangın ihtimaline karşı uçağa köpük sıkmak üzere giden itfaiye aracının takla atması sonucu da ARFF memuru Ömer Pat ve Mustafa Arıcı da yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.





*ARFF isminin açılımı: Aircra Rescue and Fire Fighng olup anlamı “Hava Kurtarma ve Yangınla Mücadele’dir. Bu işi yapan kişilere de ARFF Memuru ismi verilmektedir. ARFF memurları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar. Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler.

Haberin Devamı